Havlovy snímky od reportérů ČTK budou vystaveny na jeho letišti

29.09.2012 15:37

Výstava fotografií Václava Havla, které pořídili fotografové České tiskové kanceláře (ČTK), bude otevřena 5. října na ruzyňském letišti. Expozice připomene Havla při příležitosti přejmenování pražského letiště, které nově ponese právě jeho jméno.

Havlovy snímky od reportérů ČTK budou vystaveny na jeho letišti
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

Snímky bývalého československého a českého prezidenta vznikly v letech 1988 až 2011. Fotoreportéři tuto kolekci poprvé představili v létě na Staroměstské radnici, kde ji během tří týdnů zhlédlo bezmála 3000 návštěvníků. Mnoho lidí, kteří se na výstavu nedostali, žádalo, aby byla prodloužena, což vzhledem k vytížení prostor Staroměstské radnice už nebylo možné. ČTK proto uvítala iniciativu pražského letiště uvést výstavu v jeho areálu. Velkoformátové fotografie budou na panelech v terminálu T2 až do konce letošního roku.

Fotografové tiskové agentury měli možnost vidět dramatika a politika Havla nejen při oficiálních státnických aktech, ale i při přípravách na ně, při soukromých akcích i v osobních chvílích. Část výstavy chronologicky připomíná Havlovu cestu od roku 1988, kdy byl ještě disidentem, přes listopadové události roku 1989 do čela státu, poté do čela nově vzniklé České republiky, pracovní cesty i soukromý život během několika prezidentských období a dobu po návratu do občanského života. Další snímky ukazují spíše zajímavé až kuriózní momentky, které fotoreportéři zachytili, nečekané okamžiky, setkání a spojení.

Den před pražskou vernisáží bude zahájena obdobná výstava na českém a slovenském velvyslanectví v Londýně. Tamní expozici si budou moci lidé prohlédnout do 17. listopadu, otevřeno bude každý pracovní den od 9:00 do 16:00.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…