Heger by už ministrem být nechtěl, jako poslanec by se ale vrátil

26.07.2013 21:42

Podle mnoha odborníků byl Leoš Heger nejlepším ministrem zdravotnictví v historii České republiky. Za chválu je rád, do funkce by se ale už vrátit nechtěl. Kandidovat bude akorát v příštích sněmovních volbách na poslance.

Heger by už ministrem být nechtěl, jako poslanec by se ale vrátil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Leoš Heger

„Z politického života zatím odejít nechci, a tak při příštích volbách budu opět usilovat o získání poslaneckého mandátu. Pokud by naše strana ve volbách výrazněji uspěla a stala by se součástí eventuální vládní koalice, nevím, zda bych ještě jednou chtěl absolvovat řízení Ministerstva zdravotnictví. Asi by mně v ministerské funkci pomohly získané zkušenosti. V tom bych to měl snadnější,“ uvedl Leoš Heger pro server Prvnízprávy.cz.

Ani tak by ale ministrem být nechtěl. „Problém je v obrovském záběru při výkonu této funkce. Pokud se chce člověk poctivě věnovat této práci, je to fyzicky, psychicky i časově velmi náročné. Letos mi bylo 65 let a domnívám se, že je to práce pro mladšího člověka," míní Heger.

"Tři roky jsem téměř neměl čas na svoje blízké. Naštěstí mám rozumnou ženu, která mě hodně podporovala. Díky tomu naše manželství ve zdraví přežilo. Mrzí mě, že jsem zanedbával vnoučata, ale jim to konečně teď vynahradím," dodává exministr.

Po úřednické práci si nyní naordinoval odpočinek a fyzické vypětí. Příští týden tak míří s manželkou do Vysokých Tater, kde plánuje chodit po horách. „Tatry znám velmi dobře. S partou přátel s Hradce Králové jsme tam vyjížděli jako aktivní horolezci a zažil jsem ještě období, kdy se člověk mohl po Tatrách pohybovat bez horolezeckého průkazu. Tomuto sportu se už několik let nevěnuji, ale možná se k horolezectví zase časem vrátím," uzavřel Heger svůj výhled do budoucna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …