Heger po volebním výprasku: Reformy musí být, ale pomaleji a vstřícněji

15.10.2012 15:01

Výrazný debakl v krajských volbách si ODS způsobila sama svými korupčními skandály. Podle serveru Aktuálně.cz si to myslí ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Strana se prý ke kauzám nedokázala razantně postavit.

Heger po volebním výprasku: Reformy musí být, ale pomaleji a vstřícněji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Podle Hegera je problémem také komunikace s veřejností, schopnost dělat věci citlivě. „Já si myslím, že to jde napříč celou pravicí. I v TOP 09 je potřeba o těchto věcech mluvit. Ty reformy se udělat musí, ale pomaleji a vstřícněji. Nám ve zdravotnictví všichni vyčítají, že reformy neděláme,“ uvedl ministr.

Provádíme změny s opatrností

Připomněl, že jeho rezort prosadil spoustu novel a zákonů, ale je to prováděno s opatrností. Jako příklad uvedl nadstandardy.

Heger připustil, že také TOP 09 neměla ve volbách velký úspěch. Částečně to může být tím, že strana drží problematická ministerstva financí, zdravotnictví a sociálních věcí.

Rozpočtová opatření může opozice snadno politicky zneužít

„Rozpočtová opatření dopadají úplně na všechny resorty. Samozřejmě, pokud jde o sociální věci, důchody, zdravotnictví, tak to dopadá na všechny lidi. Politicky je to velmi snadno opozicí zneužitelné,“ vysvětlil Heger na serveru Aktuálně.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…