Heger se vysmál úhradové vyhlášce. Jako když v prosinci napadne sníh...

16.12.2012 13:10

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) je nejdéle působícím šéfem tohoto resortu. Svůj politický konec nepředpokládá ani v nejbližší době.

Heger se vysmál úhradové vyhlášce. Jako když v prosinci napadne sníh...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další tisková konference ministerstva zdravotnictví k metylové kauze. Dosud na otravu zemřelo 27 lidí

Hlavním hostem první části nedělních Otázek Václava Moravce byl ministr zdravotnictví, Leoš Heger (TOP 09). Ten se se svými 888 dny ve funkci stal nejdéle sloužícím šéfem zdravotnictví. Jako jeden z mála je totiž ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS) od počátku její činnosti.

Heger o úspěších

Heger se do pořadu přihlásil z Hradce Králové a hovořil o tom, co ve funkci dokázal a co má ještě před sebou. "Výrazně jsme posílili bepečnost a práva pacientů," pochválil Heger práci svého úřadu s tím, že rozhodně není lehké v zavedeném systému zdravotnictví něco měnit.

"Každý krok, který se v gordickém uzlu zdravotnictví udělá, je dobrý. Zdravotnictví je za dvacet let hodně zašmodrchané," postěžoval si Václavu Moravci Heger. Nastínil také, co plánuje na příští rok. Vzhledem ke krizi nebude příliš dynamický.

Rok 2013? Tenze

"Příští rok bude v tenzi, zastavili jsme vše, co je drahé," řekl v OVM Heger. Ten se v pořadu dostal také k mnoha stran kritizované úhradové vyhlášce. Tu označil za "určitý folklór".

V prosinci je sníh. Kdo se diví?

"Nedělal bych z toho katastrofu. Je to jako když se během prosince oznámí, že napadne v prosinci sníh," řekl v pořadu České televize Leoš Heger. Moderátor Václav Moravec mu s ironickým úsměvem kontroval. Je sice pravda, že sníh napadne každý rok, podívejme se však na počet nehod, které způsobí...

Češi, pomozte

Závěrem ministr zdravotnictví vyslovil přání směrem k Čechům, tedy současným či potenciálním pacientům. Požádal je, aby méně kouřili a pili alkohol, a venku na kluzkém povrchu dávali pozor. "Dejte si předsevzetí, že tím pomůžete českému zdravotnictví," vzkázal Čechům do nového roku šéf zdravotnictví.

Leoš Heger (64 let)  je český lékař, vysokoškolský pedagog a politik strany TOP 09. Od července 2010 zastává funkci ministra zdravotnictví v Nečasově vládě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…