Hejtman Palas: Už zase se šíří, že odcházím z ČSSD. Takže...

30.04.2012 6:38

V neděli odpoledne uvedl server Vaše věc.cz, který má blízko k Jiřímu Paroubkovi, že hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas opouští řady ČSSD a v krajských volbách hodlá kandidovat za Zemanovce. Hejtman ovšem ParlamentnímListům.cz zaslal své prohlášení, kde celou věc rezolutně odmítá.

Hejtman Palas: Už zase se šíří, že odcházím z ČSSD. Takže...
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

"Jsem zvyklý se za sebe vyjadřovat sám," říká Palas pro ParlamentníListy.cz. "V posledních dnech je opět šířena zpráva, že se chystám opustit řady sociální demokracie a kandidovat za stranu Miloše Zemana v Moravskoslezském kraji na hejtmana. Z ČSSD neodcházím, nebudu převlékat kabát, nejsem Jiří Paroubek. Miloš Zeman byl mým premiérem a předsedou sociální demokracie. Máme spolu dobré vztahy a rád podpořím Miloše Zemana v kandidatuře na prezidenta. Mé místo je ale v sociální demokracii, za kterou jsem hejtmanem a senátorem," uvedl.

Podle serveru Vaše věc.cz je ovšem zřejmé, že hlavním důvodem politické změny jsou osobní spory mezi Palasem s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, které se datují již od prezidentské volby v roce 2003 a jsou spojeny právě s příchylností Jaroslava Palase k Miloši Zemanovi a především Miroslavu Šloufovi, tvrdí server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…