Hejtman rebel Košta se v rádiu rozpovídal, jak to chodí v zákulisí ANO. A nejsem žádný alkoholik, jsem lékař a dárce krve, vzkázal

19.02.2017 17:49

„Odstoupit nehodlám. To, co jsem prožil, mě spíš posiluje, než by mě to mělo zlomit,“ řekl rázně úvodem pořadu Pressklub Frekvence 1 Luboše Xavera Veselého hejtman Olomouckého kraje Ivo Košta (ANO).

Hejtman rebel Košta se v rádiu rozpovídal, jak to chodí v zákulisí ANO. A nejsem žádný alkoholik, jsem lékař a dárce krve, vzkázal
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Oto Košta (ano)

„Domnívám se, že funkci zvládám. Mimochodem, jsme na pozicích tři měsíce. A za ty tři měsíce nepřišel signál z rady, od náměstků nebo od zastupitelů, že by to mělo být jinak,“ sdělil Košta. Odmítl i to, že by se neuskutečňovaly porady či že by on nekomunikoval. „Jenom náměstci sami vědí, kolikrát se se mnou stýkali,“ dodal k tomu. 

Vyjádřil se také ke svému údajnému alkoholismu, z něhož ho obvinil předseda hnutí Andrej Babiš (ANO). „Pětatřicet let působím jako praktický lékař, ráno jezdím do práce, v poledne jezdím na návštěvy nebo na výuku,“ argumentoval Košta. „Jsem dárce krve, mám Janského plaketu a příští týden se chystám opět na další dárcovství krve. A tam je podmínka, že člověk nesmí být alkoholik,“ dodal k tomu.

Přiznal se však také k tomu, že jednou předstoupil před televizní kamery České televize lehce ovíněn. „Nedocenil jsem to. Asi bylo možná racionálnější to pozvání do televize odmítnout,“ říká zpětně Košta. 

Počátky problémů vnímá již v období kampaně. „"Ty jsi k...a hejtmanem, tak to nepodělej,“ svěřil se pak následně Košta s tím, jak mu byly z vedení strany oznámeny volební výsledky a jeho vítězství. „Následně mi bylo dáváno za vinu, že jsem podepsal smlouvu s exhejtmanem Jiřím Rozbořilem (ČSSD). Byl jsem několikrát napomínán i píáristy z hnutí ANO, abych se kladně nevymezoval vůči hejtmanovi. Měl jsem z něj udělat gaunera,“ sdělil. 

„Další chybou bylo, že odmítám odvolat ředitelku úřadu, která jí dosud je,“ dodal. Neshledal totiž žádné její pochybení.

Závěrem pak opětovně zopakoval, že odstupovat nehodlá. „Dostávám nesmírný počet podpůrných esemesek, e-mailů. Nevím, co by se muselo stát... Odzkoušeno už bylo téměř vše – včetně dehonestace mé osoby či verbálních útoků na mojí paní,“ sdělil k tomu Košta. A dovede si dokonce představit, že by dovládl celé volební období. „Nemám problém s mými náměstky. Myslím odborně, pracovně. Kraj funguje. Čili opravdu si to dokážu představit. Nikdo nepoukazoval na nějaké manažerské pochybení,“ uzavřel se slovy, že je to pro něj celé velká manažerská výzva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…