Hejtmanka Vaňhová píše premiérovi: hrozí další eskalace napětí

02.03.2012 13:32

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová zaslala ve čtvrtek 1. března premiérovi Petrovi Nečasovi v souvislosti s napjatou situací v sociálně vyloučených lokalitách osobní dopis.

Hejtmanka Vaňhová píše premiérovi: hrozí další eskalace napětí
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Jeho prostřednictvím chce předsedu vlády důrazně a opakovaně upozornit na reálnou hrozbu další eskalace napětí mezi většinovým obyvatelstvem a nepřizpůsobivou menšinou, informovat o nedostatcích v koordinaci a efektivitě vládních kroků směřujících k řešení situace v těchto lokalitách a připomenout sliby, které osobně v září loňského roku dal občanům Šluknovska.

„Trvalá a neudržitelná eskalace napětí, osobní spory mezi představiteli jednotlivých municipalit se zástupci vládní Agentury pro sociální začleňování, v kombinaci s neplněnými sliby danými občanům Šluknovska vámi osobně a dalšími představiteli vlády, vyúsťují mírně řečeno ve frustraci a nespokojenost tamějších obyvatel,“ uvedla Vaňhová.

Jak dále doplnila, jedinou reálnou a koncepční snahu o řešení situace v podobě Ústeckého balíčku legislativních změn vládní poslanci na začátku února letošního roku zmrazili.

Hejtmanka dále požaduje, aby vláda pravidelně a jasně informovala zástupce Ústeckého kraje a obecní a městské samosprávy o plnění jednotlivých opatření včetně termínu uvedených v dokumentu Strategie boje proti sociálnímu vyloučení 2011 – 2015.

„Je nezbytné zahájit širokou a důslednou kontrolu vládních kroků i kroků agentury, neboť jedině tak bude možné přenést konkrétní opatření z papíru do reálného života. Domnívám se, že právě nedostatečná kontrola všemožných projektů snažících se o řešení sociálního vyloučení nás dovedla do dnešní slepé uličky a ke stanoveným cílům jsme se neposunuli ani o centimetr,“ doplnila Vaňhová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…