Hejtmanka Vaňhová zahájila skupinu pro sociálně vyloučené

30.03.2012 13:25

Ústecký kraj odstartoval další iniciativu, která by měla přispět k řešení napjaté situace v sociálně vyloučených lokalitách. Minulý týden zahájila svoji činnosti Pracovní skupina SVL (pro sociálně vyloučené lokality). Důvodem jejího vzniku je snaha Ústeckého kraje o koncepční a koordinované řešení problémů přetrvávajícího sociálního napětí a jeho eskalací v sociálně vyloučených lokalitách na území Ústeckého kraje, zejména v oblasti Šluknovska. Předsedou Pracovní skupiny SVL je radní Ústeckého kraje Martin Klika.

Hejtmanka Vaňhová zahájila skupinu pro sociálně vyloučené
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

"Vznik speciální pořádkové jednotky v Ústeckém kraji, byť se silnými porodními bolestmi, je dosud jediným hmatatelným naplněním jednoho z mnoha slibů, které minulý rok v září dala česká vláda obyvatelům Šluknovska,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje. Jak dále doplnila, kraj nevzdá boj o schválení Ústeckého balíčku v Poslanecké sněmovně, hledá však i další způsoby, jak řešit situaci nejenom na Šluknovsku. "Jedním z dalších konkrétních kroků, kromě například schválené Strategie prevence kriminality, finanční podpory Policie ČR nebo Ústecké výzvy, je i vytvoření Pracovní skupiny SVL."

"Již první zasedání pracovní skupiny bylo velmi pracovní a podnětné. I přes určitou frustraci z přístupu vlády k problematice sociálně vyloučených lokalit jsem vnímal u všech členů skupiny odhodlání řešit nejpalčivější problémy společnými silami. Již na 19. dubna 2012 plánujeme velké setkání se starosty Šluknovska, kde chceme starostům prezentovat první konkrétní návrhy opatření,“ doplnil Martin klika, předseda Pracovní skupiny SVL a radní Ústeckého kraje.

V Pracovní skupině SVL jsou zastoupeni politické vedení Ústeckého kraje, Krajský úřad Ústeckého kraje, Policie ČR, Úřad práce ČR a Agentura pro sociální začleňování - odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách Úřadu vlády.

Vznik Pracovní skupiny pro sociálně vyloučené lokality schválila Rada Ústeckého kraje na svém zasedání dne 29. února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…