Herci mají vztek: Babiši, nebudeme mít co žrát! „Kdo umře, umře,“ padlo

11.03.2020 16:46

Kvůli včerejšímu nařízení vlády dnes za účelem zastavení šíření koronaviru zůstaly zavřené veřejné instituce jako školy, knihovny, kina nebo divadla. Zejména divadelní herci, kteří jsou takříkajíc na volné noze, teď nevědí, co si počít. „Děláte si pr*el?! A co budeme žrát?“ napsal ve vzteku muzikálový herec Ondřej Bábor. Jiní se snaží získat alespoň dočasné brigády. „Venčení psů, stěhování, hlídání dětí, drobné práce v bytě,“ vyjmenoval možnosti Josef Horák.

Herci mají vztek: Babiši, nebudeme mít co žrát! „Kdo umře, umře,“ padlo
Foto: iReport
Popisek: Iva Pazderková a Jakub Kohák.

„Je mi líto všech mých kolegů a vlastně i mě samotné. Tolik zrušených představení. Takové ztráty, že to některá divadla ani nepřežijí. Oni ti herci nejsou tak prachatí, jak si většina lidí myslí. Vlastně jsou to obyčejní lidé, kteří pracují od rána do večera a jezdí hrát po celé republice a vracejí se domů v noci. A každý měsíc čekají, až jim cinkne výplata na účet, aby nebyli v prdeli. A teď budou. To není nadávání na bezpečnostní opatření! To je konstatování, že máme padáka na dobu neurčitou,“ postěžovala si herečka Jana Bernášková.

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí

Velký problém mají třeba manželé Míša a Roman Tomešovi, oba muzikáloví herci. „Teď asi bude muset jít Roman do skladu, abychom měli co jíst,“ postěžovala si herečka podle informací serveru Blesk.cz.

„Děláte si pr*el?! A co budeme žrát? Proč oddalujeme nevyhnutelné?! Stejně se všichni časem nakazíme, tak proč to zdržovat?! Kdo umře, umře, tak sakra to nechte být a neberte nám práci. Shit!“ vypustil zlost Ondřej Bábor, ke kterému se přidal Igor Chmela. „A herci teď nebudou mít co žrát,“ napsal.

Ostatní se hned snaží nají jiné uplatnění. „Několik zrušených moderování včetně divadla. Nezbývá než napsat ‚chcete mě‘? Můžu vařit (blbě), uklízet (to zase dobře, že vám sedřu povrchy), o zahradu se postarám, že už tam nikdy nic neporoste. Případně mohu nabídnout jednu zdravou ledvinu. Cena dohodou,“ neztrácela humor moderátorka Hana Mašlíková.

„Jakožto herec, kterému zavřeli divadlo, se chci zeptat – kdo potřebuje do práce a potřebuje pohlídat děti? Aneb nechte herce hlídat vaše děti,“ zeptal se herec Matyáš Procházka a přidal se také divadelní osvětlovač Josef Horák. „Anžto nám zavřeli všechna divadla, tak my komedianti hledáme práci. Venčení psů, stěhování, hlídání dětí, drobné práce v bytě (přivrtání poličky, malování etc.), chození na nákupy pro seniory. Popřípadě kdybyste někdo chtěli rozjet diskotéku v obejváku, můžu vzít kolegu zvukaře a něco vymyslíme,“ reagoval ironicky.

V podobném duchu psala i herečka Iva Pazderková. „Hledám teď na pár týdnů práci. Mám maturitu z latiny, perfektní znalost AJ, vysokou školu (JAMU), takže umím komplet dějiny umění a žonglovat... trochu..,“ napsala na svém Twitteru.

 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …