Herec z Národního divadla Děrgel: Já se o politiku zajímám, mám pořád puštěnou ČT24. Ze Zemana a Okamury mi pění krev, jsem přesvědčen, že lžou

11.05.2018 13:40

Do internetové televize XTV.cz zavítal herec z Národního divadla Patrik Děrgel. Když se rozpovídal o politice, moderátor Luboš Xaver Veselý místy nestačil koukat.

Herec z Národního divadla Děrgel: Já se o politiku zajímám, mám pořád puštěnou ČT24. Ze Zemana a Okamury mi pění krev, jsem přesvědčen, že lžou
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Patrik Děrgel má pocit, že se teď v divadle odehrává cosi jako nové národní obrození. Prý se o ně pokouší režisér Jan Frič, který se pokouší shodit z piedestalu tzv. povznesené umění. „Pro mě osobně je to takovej pokus o druhé národní obrození, to co se snažíme udělat na Nové scéně,“ prohlásil Děrgel. A moderátora tím ohromil. „Až tak,“ zeptal se v rozhovoru udiveně Luboš Xaver Veselý. „Ano, ano,“ ujistil ho Děrgel. „Je to zaměřeno na češství, na češství každého z nás a na to, co to znamená být Slovan,“ prozradil herec.

Děrgel nesouhlasí s názorem, že by se umělci neměli míchat do politiky. Vidí to zcela opačně. „Myslím si, že by se měl každý montovat do politiky – ve smyslu toho vědět, co se děje a vědět o světě, ve kterém žije, vlastně co nejvíc. Mě to zajímá moc, já mám puštěnou ČT24 imrvére doma.,“ práskl na sebe. „Rozčiluje mě to. Cítím bezmoc, cítím všechny možný pocity, ale zároveň v tom hledám ostrůvky...  že to zase bude dobrý,“ doplnil herec.

Češstvím a národním cítěním se ovšem zaklínají i mnozí politi – kupříkladu předseda SPD Tomio Okamura nebo prezident Miloš Zeman. Z těch prý Děrgelovi pění krev v žilách. Především těmto politikům herec nevěří a je přesvědčen o tom, že lžou. Štve ho navíc, že s tím nemůže nic moc udělat. „On tam (před kamerou) stojí, říká něco tomu národu a jsou to jako kecy,“ vyložil svůj názor umělec. Pravda, jednou za čtyři roky jde jako občan k volbám, ale i po nich mnohdy cítí bezmoc, když vidí, jak dopadají.

„Nejvíc mě dráždí asi celá strana SPD. Na stejný úrovni mě dráždí celá naše vláda v demisi a celé hnutí ANO,“ podotkl. „Svatou trojici“ politiků, kteří herce štvou, doplňuje již zmíněný Miloš Zeman.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…