Hilšer nevydýchal Turka a Konečnou. Velmi hutné

10.06.2024 22:01 | Monitoring

Senátor Marek Hilšer okomentoval výsledky voleb do Evropského parlamentu, které jsou pro něj nemilým překvapením. Zejména pak pokud jde o volební zisk levicové koalice STAČILO! v čele s komunistkou Kateřinou Konečnou a koalice Přísaha a Motoristé, kterou vedl do eurovoleb Filip Turek, jenž nešetřil ostrými slovy. Za ně ale následně schytal od lidí na sociálních sítích kritiku.

Hilšer nevydýchal Turka a Konečnou. Velmi hutné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer

Člen horní parlamentní komory se podle všeho nediví, že v evropských volbách slaví koalice STAČILO! a koalice Přísaha a Motoristé úspěch. Poukázal na nedávný nejmenovaný průzkum, který ukázal nálady společnosti; v něm 33 % občanů ČR souhlasilo s tím, že totalitní režim bez regulérních voleb by byla dobrá volba pro naši zemi. Hůře na tom byli jen na Slovensku a v Rumunsku, kde souhlasilo 36 %.

„V kontextu těchto čísel není divu, že volby u nás dopadly tak, jak dopadly,“ píše Hilšer ve svém facebookovém komentáři.

Následně se opřel do šéfky KSČM Kateřiny Konečné, která byla lídryní evropské kandidátky STAČILO!, a také do lídra koalice Přísaha a Motoristé Filipa Turka: „Přes 20 % získala zhnědlá komunistka a heilující sňatkový podvodník, který léčí savem,“ uvedl Hilšer například k Turkově nacistické kauze, kdy jezdil v autě se zdviženou pravicí.

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů, bude tak mít sedm mandátů. Druhá koalice SPOLU obsadí s 22,27 procenta šest křesel. Uspěla také koalice Přísahy a Motoristů s 10,26 procenta, která obsadí dvě křesla, stejně tak uskupení STAČILO!, které získalo 9,56 procenta hlasů.

S jeho glosováním výsledků evropských voleb ale někteří lidí nesouhlasili, což dali Hilšerovi pocítit v následné diskusi.

„Vy jste opravdu ubožák. Česky neumíte a stav společnosti hodnotíte stejně jako Nerudová,“ vzkázal senátorovi Jakub Gregor.

Hilšer se následně bránil, že Filip Turek si takovou kritiku zaslouží. „Podívejte se, jak se vyjadřuje např. o ženách. Jak já bych byl rád, kdyby v politice byli samí slušní lidé... To by se debatovalo úplně jinak,“ uvedl.

„Takže opět odporné plivání na ‚konkurenci‘ bože, normální člověk by se zastavil a zamyslel se, jejda, jestli nedělám něco blbě, třeba bych se měl zamyslet, jak věci dělat líp... Zajímalo by mě, jaký relevantní důvod máte, že tato změna, kterou lidi evidentně chtějí (z toho se nelze vykroutit), že není lepší? Lidé chtějí nové strany, těm starším se nedá věřit, mnohaletá zkušenost za námi. A když ukážou, že umí i držet slovo. Bude všem u zadku, že se to jmenuje KSČM, aspoň se za to nestydí,“ napsala Pavlína Kořínková.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bezvýznamný, zbytečný, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoldcrock , 11.06.2024 11:00:43
senátor má potřebu opět dokazovat národu, že vlastně ničemu nerozumí a nebo nechce chápat. Opět ze sebe dělá hlupáka.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…