Historik z KSČM píše o manuálu, který v USA sepsali prezidentu Ukrajiny. Doporučuje střílení civilistů a internační tábory

06.07.2014 19:17

Historik a publicista Josef Skála (KSČM) tvrdě účtuje s ukrajinským prezidentem Porošenkem a jeho americkými poradci. Ukrajinský „čokoládový král“ jim podle pisatele zobe z ruky. Vychází přitom z informací společnosti RAND Corporation, což je podle Skály organizace vnímající svět optikou studené války. Memorandum společnosti prý např. doporučuje zdecimovat průmysl v oblasti Donbasu, čímž se sníží ukrajinská energetická závislost na Rusku.

Historik z KSČM píše o manuálu, který v USA sepsali prezidentu Ukrajiny. Doporučuje střílení civilistů a internační tábory
Foto: KPR
Popisek: Miloš Zeman s nově zvoleným prezidentem Ukrajiny Petrem Porošenkem

Prý existuje memorandum, v němž jsou ukrajinskému prezidentovi Porošenkovi předkládány rady, jak má stabilizovat situaci v zemi. Musí prý postupovat tvrdě a co nejrychleji. Případné ztráty, ať už na životech či materiální, mají být připsány na účet vzdorujících separatistů a teroristů. Naproti tomu hrdinství ukrajinských vojáků má být vyzdvihováno. Nejen tyto informace se podle Skály dočteme v anglickém originále uveřejněném na serveru www.stripkyzesveta.cz.

Idiotské rady mají být varováním pro všechny myslící občany

„Na obydlená sídla udeří jako první obrněná technika. Likviduje zbylá ohniska odporu a zastřelí každého, kdo bude ozbrojen. Po ní nastoupí pěchota a přesune všechny dospělé muže do internačních táborů. Kdokoli bude klást odpor, bude na místě popraven. Děti do 13 let a osoby starší 60 let budou dislokovány ve zvláštních zařízeních, situovaných ještě dál od zóny protiteroristické operace,“ cituje Skála.

Cílem operace podle něj je i redukce důlního průmyslu v separatistickém regionu, čímž se má na jedné straně ulehčit ukrajinskému státnímu rozpočtu, který již nebude muset dotovat nákladné odvětví a zároveň tím klesne závislost na Rusku.

Text Josefa Skály si můžete přečíst také ZDE.

Lidem, kteří prchli z oblasti bojů, bude po důkladném prověření umožněn návrat domů. U osob, u nichž se prokáže zapojení do bojů na straně teroristů nebo jejich podpora, dojde k zabavení majetku. Toho se následně dočkají Ukrajině loajální občané. Stejně tak dojde k posílení hlídek na ukrajinsko-ruské hranici. Podle Skály jde o idiotská doporučení, která z jisté skupiny obyvatel dělají v podstatě „podlidi“. A to by mělo být varováním pro všechny občany, kteří nečtou jen bulvár a vědí, kdy v minulosti byl tento termín používán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…