Hlavního hygienika odvolám v září nebo v říjnu, řekl Heger

13.09.2012 21:55

Ministr zdravotnictví Leoš Heger v pořadu České televize Hyde Park uvedl, že v září nebo v říjnu odvolá hlavního hygienika Michaela Víta.

Hlavního hygienika odvolám v září nebo v říjnu, řekl Heger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

Ministr zdravotnictví Leoš Heger v pořadu Hyde park vysvětloval především nejnovější kroky vlády v boji s metylalkoholem. Když se jej však jeden z diváků zeptal, co v tuto chvíli dělá hlavní hygienik, který by měl být naprosto klíčovou osobou, dočkal se v odpovědi celkem zásadního prohlášení.

Heger nejprve ujistil, že hlavního hygienika Michaela Víta v plné šíři zastupuje Viera Šedivá, zaměstnankyně ministerstva zdravotnictví, která dělá vše, co hlavní hygienik dělat má- tedy sedí na ministerstvu v krizovém štábu a operativně řeší nastalé problémy. K tomu doplnil, že paní Šedivá již má s touto činností zkušenosti, neboť takto hlavního hygienika Michaela Víta zastupovala už v minulosti.

Následně ministr Heger uvedl, že v dohledné budoucnosti bude nutné vyřešit provizorní situaci na postu hlavního hygienika. Ten stále oficiálně vykonává Michael Vít, který čerpá neplacené volno. Heger prohlásil, že v září nebo v říjnu situaci vyřeší definitivně. Tímto definitivním řešením podle něj nejspíš bude to, že hlavní hygienik Vít i oficiálně opustí svojí funkci.

Michael Vít je prošetřován policií pro podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele kvůli přidělování milionových veřejných zakázek bez výběrového řízení. Z toho důvodu si na jaře vzal neplacené volno a svou funkci nevykonává. Zastupuje ho v ní právě Viera Šedivá.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…