Hnutí starostů vybere nástupce Bessera

12.12.2011 6:28

Mezi poslankyní Alenou Hanákovou a děkanem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Michalem Stehlíkem se v pondělí odpoledne bude rozhodovat Celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí (STAN), když bude řešit jméno nového ministra kultury. Je sice také možné, že někteří z členů širšího vedení hnutí navrhnou i částí umělecké scény prosazovaného rektora Akademie múzických umění Iva Mathé. Podle informací ČTK je však favoritkou stále Hanáková, jejíž jméno už bylo konzultováno i s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Hnutí starostů vybere nástupce Bessera
Foto: red
Popisek: Jiří Besser

Jméno někdejší starostky Vizovic v souvislosti s ministerským křeslem nejčastěji padalo už minulý týden, kdy po skandálu s bytem na Floridě kabinet opustil dosavadní ministr Jiří Besser (TOP 09).

Konečné slovo bude mít kníže. Chce respektovat rozhodnutí Starostů
 

Konečnou personální pravomoc v otázce členů vlády za TOP 09 a STAN má předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Ten ale podle svých slov hodlá zcela respektovat nominaci spřízněného hnutí.
 

Hanáková sama minulý týden dávala najevo, že by o případné nabídce, aby nastoupila do vlády, musela ještě uvažovat.
 



Besser svůj odchod oznámil ve čtvrtek. O křeslo ve vládě někdejší berounský starosta přišel kvůli případu s financováním floridského bytu odsouzeného podnikatele Pavla Hrácha. Besser měl podíl ve společnosti Comoros Group, prostřednictvím které Hrách koupil byt na Floridě, v majetkovém přiznání to ale ministr neuvedl.
 

Ministr své angažmá ve firmě a podpisy pod smlouvami k jejímu bytu na Floridě vysvětloval tak, že chtěl pomoci dlouholetému příteli ručením. Ten byl už dříve odsouzen za uplácení ve státní konsolidační agentuře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…