Hodně bizarní teorie: Hitler se prý nezastřelil, dožíval v Brazíli s černoškou

06.03.2016 21:18

Britský deník The Express zveřejnil konspirační teorii Brazilky židovského původu Simoni Renee Guerreiro Dias, podle které Adolf Hitler uprchl do Brazílie a zemřel v malém hornickém městě Nossa Senhora do Livramento v polovině osmdesátých let.

Hodně bizarní teorie: Hitler se prý nezastřelil, dožíval v Brazíli s černoškou
Foto: wikipedia.org
Popisek: Adolf Hitler na vrcholu své moci

Dias ve své knize „Hitler v Brazílii – Jeho život a smrt“ tvrdí, že se podařilo před koncem druhé světové války Hitlerovi uprchnout přes Argentinu do Paraguaye a odtud do brazilského státu Mato Grosso. Poslední roky svého života zde údajně Hitler pod jménem Adolf Leipzig dožíval po boku své černošské přítelkyně Cutingy. Obyvatelé zdejšího dvanáctitisícového městečka prý Hitlerovi alias Leipzigovi přezdívali „starý Germán“. Dias má i svoji teorii, proč si Hitler zvolil právě jméno Leipzig. „V Lipsku se narodil jeho oblíbený hudební skladatel Bach.“

Brazilská „lovkyně nacistů“ nyní požaduje, aby byly Leipzigovy ostatky vyzvednuty z hrobu a jeho DNA porovnána se žijícími příbuznými Hitlera. „Nejprve jsem se tomu smála a myslela si, že jde jen o vtip. Nyní jsem ale přesvědčena, že se v těchto končinách neocitl nacistický vůdce náhodou,“ vypráví Dias, která strávila v bývalém hornickém městečku a údajném místě posledního odpočinku Hitlera zevrubným pátráním celé dva roky. Nyní je přesvědčena, že má své odvážné tvrzení podloženo dostatečnými důkazy.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Její podezření, že je na správné stopě, vzrostlo poté, co v grafickém programu Photoshop přidala Leipzigovi tradiční hitlerovský knírek. Dias dokonce tvrdí, že Hitlerův přesun do brazilského státu Mato Grosso má něco společného s Vatikánem. Její teorii jí údajně potvrdila také nejmenovaná polská jeptiška. „Řekla mi, že Hitlera poznala v nejmenovaném starším muži, který se podrobil operaci v nemocnici ve městě Cuiaba. Když však svůj poznatek sdělila svému nadřízenému, byla údajně pokárána a bylo jí vysvětleno, že se onen muž léčil v nemocnici na příkaz Vatikánu,“ uvádí Dias s tím, že Hitler v oblasti hledal zakopaný poklad podle mapy od „přátel z Vatikánu“.

Jak The Express zmiňuje, podobných konspiračních teorií se v minulosti objevily desítky. Jejich zastánci většinou tvrdí, že se podařilo bývalému nacistickému vůdci po vzoru Adolfa Eichmanna a Josefa Mengeleho uprchnout do Jižní Ameriky. Historici doposud všechny podobné konspirační teorie odmítali a jinak se stavějí i ke tvrzení Simoni Dias. „Lidé vydávající se za historiky čas od času přicházejí s nějakou naprosto nereálnou historkou o údajném útěku Hitlera do Jižní Ameriky. Všechno jsou to výmysly,“ tvrdí profesor historie z univerzity ve státě Mato Grosso Candido Moreira Rodrigues.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…