Holec: Rakušan je grázl. Zde je důvod

22.06.2023 14:11

MONITORING Pořad moderátora Petra Holce „Živě“ si tentokrát za hlavní témata vybral Rakušanovu ,,zradu" při podpisu povinné solidarity, kterou nazval „přebalenými kvótami“ a události spojené s prezidentem Pavlem. Holec si tentokrát nebral servítky a Rakušana nazval neuvěřitelným lhářem a neuvěřitelným podvodníkem. O premiérovi se vyjádřil jako o patologickém lháři.

Holec: Rakušan je grázl. Zde je důvod
Foto: Screen Xaver Live
Popisek: Petr Holec

Úvodním, zahřívacím tématem bylo ale přejmenování pražské Koněvovy ulice. Podle Holce to bude stát spoustu peněz a spoustu úsilí běžných lidí, kteří si budou muset měnit občanské průkazy, sídla podnikání, trvalá bydliště atd. Moderátor se dále podivoval, že o pražské koalici není skoro vůbec slyšet, má spoustu práce, kterou nestíhá, ale na přejmenování ulice si čas najde.

A pak to přišlo. Rakušan podle Holce minulý týden přivezl zradu.

„Když už se zdálo, že nám to téma přerozdělování uprchlíků zatípnul v době svojí vlády premiér Babiš spolu s Polskem, Maďarskem a Slovenskem. Teď nám Vít Rakušan přivezl kvóty přebalené na povinnou solidaritu. Ale co se nestalo,“ ptá se Holec nevěřícně.

„Vít Rakušan se za to ještě oslavuje a je na to hrdý, já tomu ani nechci věřit,“ doplnil Holec s tím, že nazval ministra vnitra neuvěřitelným lhářem a neuvěřitelným podvodníkem.

Následně poukázal na článek, kde Rakušan hovoří o postoji Česka k migraci a povinné solidaritě jako o české maturitě.

„Proboha, jaká maturita?“ divil se moderátor.

„Rakušan prostě vyměkl na rozdíl od Polska a Maďarska,“ říká dál Holec a nevěřícně kroutí hlavou nad poznámkou ministra vnitra, že je na to pyšný.

„On přiveze zradu, protože je měkký a není schopný nic pořádného vyjednat a je na to pyšný. Podívejte se na to! Ten člověk je neuvěřitelný grázl,“ nebral si už Petr Holec servítky a dodal, že to, že se na podobné dohodě pracovalo již delší čas „propálil v zimě ministr Mikuláš Bek (STAN), když v jednom rozhovoru o dopadech a přínosech našeho předsednictví EU prohlásil, že nejbolestivější pro nás je, že se nedaří proměnit naše obrovské úsilí ve větší pokrok kolem řešení migrace“.

„Podle mě jsme pro to udělali všechno,“ dodal ještě ministr s tím, že napravili naši reputaci a získali si respekt zahraničních partnerů, což je pro naše další fungování a vyjednávání velice důležité.

V tom vidí Holec počátek toho, že se nyní Rakušan vrátil s podepsanou dohodou o povinných kvótách. Zmínil se ale také o tom, že i v této situaci Víta Rakušana podržel premiér Petr Fiala (ODS).

„Oba lháři, samozřejmě,“ zhodnotil je ještě moderátor a vzpomněl přitom na jistého Petra Fialu, který říkával: „Neznám žádné dobré unijní řešení, znám jen národní řešení.“

Ale Holec v této souvislosti připomněl ještě jiný Fialův výrok, kdy se před lety vyjádřil v tom smyslu, že prosazovatelé kvót ztratili nejen zdravý rozum, ale i úctu k lidem. Moderátor v této souvislosti poukazuje na to, že se Fiala postupem času zpronevěřil zásadám ODS.

Petr Holec se ale na dotaz jednoho z diváků vyjádřil i k další osobnosti veřejného života, a tím je Josef Středula. Zmíněný divák totiž uvedl, že naše republika je v „zadeli“ a zajímal ho Holcův pohled na to, zda situaci mohou změnit odbory.

Podle moderátora to ale nepřichází v úvahu mimo jiné proto, že Středula zpackal prezidentskou kampaň a v současné době směřují jeho aktivity pouze ke znovuzvolení do funkce předsedy.

Nechyběla ani zmínka o prezidentu Petru Pavlovi.

„Petr Pavel je alibista a byl tím známý už jako náčelník Generálního štábu – hlavně se nepřihlásit k žádnému názoru, nemít odpovědnost a svést se potom s nějakým finálním rozhodnutím,“ je si jistý Holec a dodal ještě, že to prezidentovi moc nemyslí a zřejmě v narážce na Pavlovo vojenské působení použil metaforu, že prezident je guma.

Jako důkaz pro svoje tvrzení použil rozhovor, který prezident poskytl a ve kterém sdělil, že bychom měli Rusy na západě sledovat, čímž nahrál ruské propagandě, která vydala prohlášení nabádající k návratu Rusů do vlasti.

Další ironii Petr Holec vidí v tom, že svá slova pronesl Pavel v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Svobodná Evropa, kam přišel otevřít nové studio.

„Mně se to líbí,“ prohlásil k tomu Holec ironicky s tím, že za totality vysílala Svobodná Evropa mimo jiné i kvůli lidem, jakým byl Petr Pavel, kteří bránili průniku demokracie do Československa.

Kromě Svobodné Evropy padla i další jména, jako Zdeňka Mašínová, Jan Palach, ke kterým se prezident v nedávné minulosti hlásil. Podle moderátora Holce se přes všechny tyhle symboly totalitního režimu bude chtít Pavel očistit jako bývalý komouš, lampasák, agent rozvědky.

Téma Petra Pavla Holec zakončil zmínkou o 100 dnech jeho působení na Hradě. Při příležitosti tohoto výročí totiž prezident bilancoval a Petr Holec našel v jeho vyjádřeních rozpory.

Na jednu stranu Pavel kritizoval, že se v Česku zabydlela znovu blbá nálada, na druhou se ale pochválil, že zvyšuje politickou kulturu v zemi. Jako svůj přínos zmínil prezident i „odborné vedení země“, což Petr Holec vůbec dle svých slov nechápe.

„On Česko maximálně reprezentuje, ale zemi nijak nevede,“ je si moderátor jistý a vrátil se ještě k samotnému průběhu oné tiskové konference, kterou Petr Pavel uspořádal ke 100 dnům ve funkci.

„To bylo něco nepředstavitelného. To může s vážnou tváří udělat fakt jenom guma,“ uzavřel Petr Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

kdosi řekl nebo napsal, už nevím, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 22.06.2023 17:25:11
že sice zmizely rudé trenky z hradu, ale guma tam zůstala

|  16 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …