Homosexuálové a děti. Známá tvář ČT se svěřila. Soukromé

15.10.2022 17:25 | Ze sítí

V Bratislavě 19letý mladík zavraždil dva mladé homosexuály. A později spáchal sebevraždu. Podle policie byl jeho zločin motivován nenávistí k sexuálním menšinám. K tématu napsala pár slov také dlouholetá moderátorka České televize. Poznamenala mimo jiné, že v české společnosti stále žije dost lidí, kteří vztah homosexuálních párů k dětem démonizují.

Homosexuálové a děti. Známá tvář ČT se svěřila. Soukromé
Foto: Screen vysílání ČT 24
Popisek: Světlana Witowská poslouchá Tomia Okamuru

Slovenskem otřásla střelba před gay barem v Bratislavě. Na svědomí ji má 19letý Juraj K., kterého policie našla druhý den mrtvého. Český rozhlas upozornil, že z vyjádření vraha na sociálních sítích je patrné, že svůj zločin spáchal z nenávisti k menšinám.

Prezidenta Zuzana Čaputová po tomto nenávistném útoku promluvila ke slovenské LGBT komunitě. „Musím začít tím, že chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým obětí. Zároveň samozřejmě myslím na jednu zraněnou osobu, která je v nemocnici,“ začala Čaputová.

„Chci říct, že trestné činy z nenávisti nejsou útokem jen na nějakou komunitu nebo menšinu. To není žádné ‚my a oni‘. Trestné činy z nenávisti jsou namířeny proti celé společnosti. Proti nám všem. Zároveň chci vzkázat LGBT komunitě, že vy se nemusíte bát chodit večer po ulici. Vy se nemusíte bát. To, co na Slovensko nepatří, je nenávist,“ prohlásila Čaputová.

K tématu napsala pár slov také dlouholetá moderátorka ČT Světlana Witowská, která se chystá odejít k serveru Aktuálně.cz. Požádala spoluobčany, aby k sobě přistupovali co nejvíce bez předsudků.

„Když bylo staršímu synovi 16, poslala jsem ho na rok do USA. Agentura nám nabídla hostitelskou rodinu dvou tátů. Jestli na to kývneme, jsem nechala na synovi. Jel. Bez předsudků. A byl nadšený. Fungovali jako běžná rodina. Zkusme taky brát všechny lidi jako lidi, bez předsudků,“ napsala na twitteru.

V následné diskusi poznamenala, že v české společnosti stále žije dost lidí, kteří vztah homosexuálních párů k dětem démonizují. „V zajetí předsudků žije spousta lidí, kteří homosexuály a jejich vztah k dětem démonizují,“ uvedla doslova moderátorka.

Světlana Witowská promlouvá

Světlana Witowská promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…