Horký kandidát republikánů na prezidenta si myslí, že pro obvinění povstalců ze zkázy MH17 není dostatek důkazů

15.10.2015 11:36

Lídr republikánských předvolebních průzkumů Donald Trump si nemyslí, že existuje dostatek důkazů pro obvinění proruských separatistů z loňského sestřelení malajsijského boeingu MH17 nad Ukrajinou. Americké zpravodajské služby se přitom již dříve vyjádřily, že „s jistotou“ věří, že za pádem letounu stojí právě rebelové operující na východě Ukrajiny, uvedla americká CNN.

Horký kandidát republikánů na prezidenta si myslí, že pro obvinění povstalců ze zkázy MH17 není dostatek důkazů
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Trump byl televizní stanicí MSNBC dotázán na novou zprávu nizozemských vyšetřovatelů zveřejněnou v úterý. Nizozemci tehdy oznámili, že letoun s 298 lidmi na palubě sestřelila loni nad východoukrajinským Donbasem ruská raketa Buk. Americký miliardář měl rovněž odpovědět na otázku, jak by se zachoval on – v případě, že by se stal prezidentem – k Rusku.

„Oni říkají, že to nebyli. Možná to byla jejich zbraň, ale oni ji nepoužili, neodpálili. Říkají dokonce, že ji odpálila druhá strana, aby to na ně svedla. Budu mluvit upřímně, nejspíš to nikdy nebudeme vědět jistě,“ reagoval Donald Trump.

Později republikánský kandidát na prezidenta nicméně uvedl, že viníkem je „pravděpodobně“ Rusko a proruští bojovníci. Spojené státy by se ale podle něj měly soustředit na své vlastní problémy a nezapojovat se do zahraničních konfliktů. „Je to hrozné,“ řekl Trump o incidentu. „Ale říkají, že oni to nebyli. A druhá strana tvrdí, že to oni byli. A toto dohadování budeme řešit možná dalších 50 let a nikdo se to nikdy nedozví. Možná to bylo Rusko,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…