Hotdog za 120 Kč. Bez přísad. Na Prague Pride lacino nebylo

12.08.2023 14:45 | Reportáž

Desítky tisíc lidí se účastnily průvodu hrdosti Prague Pride, který vyšel krátce po poledni z Václavského náměstí na Letnou. Účastnili se ho i někteří politici, velvyslanci či známé osobnosti. Na Letné je pak čekalo pivo Staropramen za 65 korun či americký hotdog za 120 Kč. Ale nejen to.

Hotdog za 120 Kč. Bez přísad. Na Prague Pride lacino nebylo
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Férová nevěsta jako symbol Férového manželství dorazila na Letnou. Férové manželství bylo tématem letošního průvodu

Lidé v průběhu cesty, která trvala zhruba hodinu a půl, nesli transparenty, duhové vlajky či jiné doplňky, někteří měli barevné masky či kostýmy. Přes centrum hlavního města a Čechův most došli účastníci pochodu na Letenskou pláň, kde je až do večera připravený kulturní program.

Akce zakončí letošní 13. ročník týdenního lidskoprávního festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT+), jehož letošním tématem byly tradice a jejich význam pro fungování společnosti s mottem Tradičnější, než si myslíte. Pořadatelé očekávají, že se průvodu letos zúčastní víc než loňských zhruba 60 tisíc lidí.

Z pochodu Prague Pride. Foto: Jakub Vosáhlo

Během pochodu dohlížela policie na bezpečnost a veřejný pořádek v ulicích města. Připraveni byli i členové antikonfliktního týmu pro případ možných střetů s odpůrci akce, situaci monitoroval podle zpravodajů ČTK vrtulník.

Na Letenské pláni je umístěn Pride Park s hudebním programem na šesti různých pódiích, naplánovaný je do 22:00. Zazpívá i americká zpěvačka vystupující pod pseudonymem LP, která má při svém vystoupení natočit nový videoklip. V roce 2017 se proslavila albem Lost On You, které se dostalo na první místo hitparád v 18 zemích, předtím skládala písně pro Cher, Christinu Aguileru, Rihannu či Backstreet Boys.

Na místě se mohou lidé samozřejmě občerstvit, nechybí kebab, asijské kuchyně či americký hotdog za 120 korun. Kromě piva Staropramen za 65 Kč je k dispozici mimo jiné také stánek s Coca-Colou. Na Letenské pláni jsou k vidění i další stánky těch, kteří podporují celou akci, mimo jiné také samozřejmě Vodafone. 

Přehlídka Prague Pride s průvodem se uskutečnila poprvé v srpnu 2011. Tehdy vyvolala bouřlivé protesty konzervativců. V dalších letech protestní akce postupně slábly. V letech 2020 a 2021 se akce nekonala kvůli protiepidemickým opatřením v souvislosti s covidem-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak tam snad, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOx , 12.08.2023 16:00:33
Rakušana na tý akci někdo neznásilní. Ty vyvalený voči bych pak fakt vidět nechtěl.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…