Hotovo. Piráti jdou do vlády

15.11.2021 23:22 | On-line

Pirátská strana schválila vstup do vlády Petra Fialy. Po několikadenním hlasování vyslovilo pirátské fórum jako hlavní stranický orgán souhlas s dohodnutou podobou koaliční smlouvy.

Hotovo. Piráti jdou do vlády
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Bartoš s Vítem Rakušanem v Pardubicích

V průběhu hlasování se objevovaly obavy o jeho výsledek, zejména poté, co bylo pro schválení stanoveno šedesátiprocentní kvorum.
 
Mezitím někteří významní členové či sympatizanti Pirátů jako europoslankyně Markéta Gregorová nebo senátor Václav Láska naznačovali, že vstup do převážně pravicové vlády jejich srdci není příliš blízký.
Nakonec ale byl vstup do vlády schválen výraznou většinou 82 procent.
 
Pirátská strana by tak měla ve Fialově kabinetu získat tři křesla včetně ministra zahraničí. Členem se má stát i předseda strany Ivan Bartoš, i když v souvislosti s vyjednáváním o koalici ve straně čelil kritice.
 
Z 1195 registrovaných Pirátů se hlasování zúčastnilo 1082. Účast ve vládě podpořilo 888 z nich.
 
Děkuji všem Pirátům a Pirátkám, kteří se zapojili do demokratického hlasování o tom, jakou formou se bude naše strana podílet na formování budoucnosti této země. Společné rozhodnutí o vstupu do vlády vnímám jako velký závazek odvádět co nejlepší práci. A je to také závazek pro členy Pirátské strany směrem k voličům, kteří nám dali důvěru ve volbách. Hájit budeme samozřejmě nejen jejich zájmy, ale zájmy všech občanů této země,“ okomentoval výsledky předseda strany Ivan Bartoš.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…