Hovoří Andrej Babiš: Zbabělec Sobotka tisíckrát lhal a pak utekl. Zaorálek studoval marxismus-leninismus, ničemu nerozumí, pořád jen žvaní

14.06.2017 21:10

ČSSD se pokusí zastavit svůj strmý pád. Stranu teď budou reprezentovat hned tři lidé – Bohuslav Sobotka jako premiér, Milan Chovanec jako šéf strany a Lubomír Zaorálek jako tradiční lídr. A političtí konkurenti už na dění v ČSSD reagují. Ozvali se šéf hnutí ANO Andrej Babiš, místopředseda lidovců Jan Bartošek a šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Hovoří Andrej Babiš: Zbabělec Sobotka tisíckrát lhal a pak utekl. Zaorálek studoval marxismus-leninismus, ničemu nerozumí, pořád jen žvaní
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

Místopředseda lidovců Jan Bartošek se k situaci v ČSSD vyjadřoval spíše zdrženlivě. V první řadě zdůraznil, že co ČSSD dělá či nedělá, je čistě její věcí. Rád by ovšem ocenil to, co Sobotka udělal pro tuto zemi v roli premiéra. Přál by mu navíc, aby se mu lépe vedlo i v osobním životě.

Pro dvojkoalici KDU-ČSL a Starostů se ale prý nic nemění. „Pro nás je důležité, abychom dokázali prosadit vlastní program. Pro nás to neznamená žádnou změnu,“ uvedl pro Českou televizi.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Nic se nezmění ani ve fungování vládní koalice, protože vše podstatné je zachyceno v koaliční smlouvě, která se nemění, takže ve vládě bude vše při starém.

Šéf poslaneckého klubu lidovců má také za to, že jde o vnitřní dění v ČSSD, takže mu nepřísluší ji komentovat. „Ta změna na postu volebního lídra, ale s tím, že premiérem zůstává, je podle mého názoru změna pouze polovičatá.“ Připomíná mu to vládu ČSSD z let 2002 až 2006, kdy post premiéra opustil Vladimír Špidla a po něm Stanislav Gross.

Ani pro komunisty se ale nic nemění. „Občané s levicovým názorem budou i nadále volit politiky KSČM, o kterých je známo, že jsou pracovití,“ uvedl Kováčik.

Předseda ANO Andrej Babiš zdaleka tak zdrženlivý nebyl. Sobotku označil za zbabělce, který utekl z boje.

„To, co se stalo, mě nijak nepřekvapuje. ČSSD je zoufalá a pan Sobotka zbaběle utíká z boje. Škoda, mohli jsme se střetnout v předvolební kampani a občané by rozhodli, kdo měl pravdu. Určitě si máme co vyříkat. Ti lidé, kteří ho teď nahrazují, nejsou o moc lepší. Tahle trojka vlastně sociální demokracii ovládla. Podle mých zkušeností je to klientelistická a zkorumpovaná parta lidí. Ti poctiví jsou zadupaní někde dole a nemají šanci to změnit. Pokud chce ČSSD něco změnit, tak potřebuje kompletní obrodu strany,“ napsal na sociální síti Facebook.

Když dostal prostor v České televizi, označil Sobotku za zbabělce podruhé. Obvinil premiéra, že tisíckrát lhal.

Tentokrát však Babiš tvrdě zúčtoval i s novým volebním lídrem sociální demokracie Lubomírem Zaorálkem. „On sice ničemu nerozumí, ale o všem žvaní,“ vypálil Babiš na Zaorálka. „Určitě pan Zaorálek je větší demagog. On studoval marxismus-leninismus, takže dokáže mluvit celé hodiny o ničem, ale i on je ten tradiční politik, který v té sněmovně sedí desítky let,“ nešetřil dál ostrými náboji šéf ANO.

Ve sněmovně bude podle jeho názoru pokračovat koalice ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a dalších stran proti hnutí ANO. Babiš je přesvědčen, že voliči to vidí.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…