Hra s veřejností. Zahradil odhalil, co se v ODS říká, ale potichu

27.10.2023 12:51 | Monitoring

Komentátorka Karolina Stonjeková v rámci pořadu Xaver Live vedla rozhovor s europoslancem Janem Zahradilem (ODS), který se věnoval eurovolbám. Dohoda o společné kandidátce SPOLU je na spadnutí, a pro budoucnost ODS to podle něj není vůbec dobrá zpráva. „Je zapotřebí nalít lidem čistého vína. Jsem přesvědčen, že Petr Fiala si vysnil, že tu vytvoří českou variantu CDU/CSU a eurovolby jsou další krok k její realizaci,“ míní Zahradil. Hovořil také o tom, že koalice ANO a ODS po příštích sněmovních volbách není pro členy ODS tak nepřijatelná, jak se navenek tváří.

Hra s veřejností. Zahradil odhalil, co se v ODS říká, ale potichu
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Poslanec Evropského parlamentu Zahradil velmi kritizuje, že se vše schyluje k tomu, že koalice SPOLU půjde spolu do evropských voleb. „K mému velkému překvapení se to stalo. Skutečně jsem věřil, že vedení ODS využije příležitosti a vezme eurovolby jako možnost zase jednou po delší době vyprofilovat samostatně značku ODS. Vše k tomu směřovalo, až donedávna,“ dodal zklamaně Zahradil, který si oddechl, že už se jej to naštěstí tak nedotýká, jelikož šéf klubu ODS v europarlamentu končí a nebude již kandidovat.

„Jsem odpůrce této koalice do evropských voleb. Myslím, že nejde jen o jedny eurovolby,“ obává se. „Použiju termín pana premiéra a předsedy ODS: Pro mě to vysílá signál ne úplně kladný, pokud jde o budoucí směřování ODS,“ pokračoval Zahradil v pořadu Xaver Live.

Společnou kandidátku má vést podle všeho europoslanec Alexandr Vondra (ODS), který se řadil k největším odpůrcům společné kandidatury, na druhou stranu na ní má být za TOP 09 Luděk Niedermayer. „Sám jsem zvědav na to, jak to půjde dohromady. Uvidíme, kdo se objeví na avizované tiskovce a uvidíme, jestli pan Niedermayer vůbec překousne, že by mu měl kandidátku lídrovat soft euroskeptik Vondra, jestli třeba TOP 09 nesáhne jinam, po nějakém méně vyhraněném typu. Speciálně tito dva protipóly Vondra a Niedermayer na jedné kandidátce, to je neřešitelná záležitost. Ti, kdo volí Niedermyera, nemohou logicky akceptovat Vondru a naopak,“ kroutil hlavou.

„Podle mě je to snaha za každou cenu zacementovat značku SPOLU i v těch eurovolbách. Eurovolby mohly povytáhnout zaprášenou a zapomenout značku ODS. Pokud tohle současné vedení odsouhlasilo, tak to je pro mě signál, že je tu dlouhodobá snaha ODSku rebrandovat pod značkou SPOLU, to je něco, s čím bych zásadně nemohl souhlasit,“ zdůraznil Zahradil opakovaně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tz, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepikapi , 27.10.2023 14:30:23
Spolu nebo ODS-stejná havěť páchnoucí grazlovstvím,neschopna zajistit prosperitu země-tedy na nic.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…