Hradečtí psi spotřebovali 4 miliony sáčků na svá lejna. Vyjádřilo se k tomu hned několik funkcionářů

24.03.2015 13:10

Až 461 speciálních odpadkových košů se zásobníky sáčků na psí exkrementy mohou aktuálně Hradečané využívat po celém území města. V loňském roce bylo takto spotřebováno 3, 954 milionu sáčků. Ve městě je registrováno 6918 psů. Strážníci městské policie při svých pochůzkách průběžně dohlížejí jak na povinnost úklidu exkrementů, tak i na to, zda majitelé psů dodržují platnou vyhlášku týkající se lokalit, kde je třeba mít psa na vodítku a kde dokonce s náhubkem.

Hradečtí psi spotřebovali 4 miliony sáčků na svá lejna. Vyjádřilo se k tomu hned několik funkcionářů
Foto: kla
Popisek: Den psa na Náměstí Míru, 30.9.2014

„Je znát, že si i Hradečané začali na používání sáčků na psí exkrementy v poslední době čím dál více zvykat. Možná tak někteří konají pod tlakem našich strážníků, ale většinou jde už zřejmě o přesvědčení jednotlivých majitelů pejsků,“ hodnotil kladně poznatky strážníků sloužících ve městě jejich ředitel Miroslav Hloušek. Počet zásobníků na sáčky a košů na psí exkrementy ve městě rok od roku stoupá. Strážníci odhadují, že kromě registrovaných psů ve městě, je více než tisícovka těch neregistrovaných. 

„Na základě požadavků jednotlivých komisí místní samosprávy, bytových družstev a občanů jsme minulý rok umístili 49 odpadkových košů se zásobníky na sáčky na psí exkrementy, takže jsme ke konci loňského roku obhospodařovali už 461 těchto stanovišť,“ řekl Jiří Henzl, ředitel technických služeb. Dodal, že v centru města technické služby vyprazdňovaly tyto koše až sedmkrát týdně, na sídlištích až třikrát. Od nového roku převzaly do správy tuto činnost na základě výsledků výběrového řízení Hradecké služby, v nichž má město svůj majetkový podíl.

„V současnosti shromažďujeme podklady pro obnovu stávající obecně závazné vyhlášky upravující pohyb psů na veřejném prostranství, jejíž aktualizace by měla zohlednit postřehy občanů, městské policie, ale i technických služeb, “ dodala náměstkyně primátora pro městské organizace a majetek města Romana Lišková.

O zajímavých číslech ParlamentníListy.cz informovala Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…