Hrdlička: Primátore Svobodo, nové tváře ODS nepotřebuje

03.11.2012 21:10

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda vnímá budoucnost ODS černě. Jediné východisko z těžké situace, do které se strana dostala, vidí v nových tvářích. Jen nové a "neokoukané" vedení ODS může podle primátora zajistit straně ztracené sympatie a získat zpět hlasy voličů. S tím ale někteří nesouhlasí.

Hrdlička: Primátore Svobodo, nové tváře ODS nepotřebuje
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

"Lidé nás nemají rádi kvůli jiným věcem, to by se rozdělili na skupiny. Je to proto, že nemají důvěru k těm tvářím, mají je spojené s nejrůznějšími příběhy. Chceme-li být věrohodní, musíme zvolit nové tváře," řekl Sobotka v rozhovoru pro server IHNed.cz.. Kandidáti na nového lídra občanských demokratů, ministr spravedlnosti Pavel Blažek ani ministr průmyslu Martin Kuba jimi ale podle primátora nejsou. "Nejsou to úplně nové tváře, možná v něčem lepší, ale ne nové tváře."

"Petr Nečas měl projev na něj velmi razatní, velmi konkrétní. Znovu mě přesvědčil o tom, že jeho snaha o to, aby ODS byla skutečně stranou nespojenou s podivnými podnikatelskými aktivitami, která se dokáže vyrovnat s korupčním prostředím, které se kolem ní pohybuje, že ta snaha je veliká,"  pochválil projev současného šéfa ODS Petra Nečase, který pronesl na kogresu strany. Právě Nečas bude znovu usilovat o předsednické křeslo. Svoboda má ale v otázkách budoucnosti ODS jasno - do čela musí nastoupit neokoukaní lidé.

Škodit může každý, i nováček

S tímto výrokem ovšem někteří občanští demokraté nesouhlasí. Narážejí především na fakt, že tímto výrokem vyzývá nepřímo současného šéfa strany Petra Nečase, aby znovu nekandidoval. S kariérou dlouhou téměř dvacet dva let se tak podle nich tedy řadí mezi ty, kteří jsou už tvářemi starými. Stejný názor zastává i vlivný člen pražské ODS Tomáš Hrdlička. "S tímto prohlášením primátora Svobody nesouhlasím. Zastávám názor, že někdo může napáchat za dva roky v ODS více škody, než jiný za 21 let," sdělil pro ParlamentníListy.cz Hrdlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…