Hudeček prý porušuje ústavní právo. Schwarzenberg kvůli tomu dostal ostrý dopis

26.09.2014 21:58

Společnosti BigBoard Praha a.s hlasitě protestuje proti regulaci reklamy v hlavním městě Praze, která by měla začít platit v říjnu. Zakladatel společnosti a předseda představenstva Richard Fuxa zaslal dokonce otevřený dopis předsedovi TOP Karlu Schwarzenbergovi, v němž mu vyčítá, že údajně opustil pravicové hodnoty.

Hudeček prý porušuje ústavní právo. Schwarzenberg kvůli tomu dostal ostrý dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Musím reagovat na Vaše osobní prohlášení o mé „pomstě za to, že současné vedení Prahy si ve svém úporném boji proti kmotrům a zažitým mafiánským metodám na tyto společnosti ze skupiny BigBoard došláplo“. Přestože si Vás hluboce vážím, musím ostře poukázat na to, že se ve svém unáhleném soudu mýlíte. Používáte velmi silná a urážlivá slova. Přestože jsou zjevně pronášena v rámci předvolebního boje ve snaze o zoufalou záchranu neuvážených a často i hloupých vyjádření pana Hudečka, kterého slepě protěžujete, nemám pro ně pochopení,“ napsal v úvodu Fuxa.

Pravicové hodnoty a dluhy

Předseda představenstva doufá, že se Schwarzenberg těchto výroků dopouští kvůli neznalosti věci. Zdůrazňuje totiž, že firmu vybudoval od nuly, dost přitom riskoval, zadlužoval se, skupoval konkurenty a bojoval i proti regulaci vlastního byznysu ze strany politiků jako je současný pražský primátor za TOP 09 Tomáš Hudeček. „Pan Hudeček se nebojí prostřednictvím nových Pražských stavebních předpisů nepřiměřeně zasáhnout do práva na podnikání zakotveného v Listině základních práv a svobod,“ píše a stěžuje si, že tím TOP 09 jen zvýhodňuje firmu JCDecaux. K dovršení všeho Schwarzenbergovi připomíná, že firma nemá k dispozici tak široký mediální prostor, jaký se dostává jemu.

Tím, že se Schwarzenberg postavil za regulaci reklamy, opustil tím prý pravicové hodnoty liberálně-konzervativní politiky, kterou prosazoval. Za pozornost stojí, že autor dopisu připomněl předsedovi TOP 09 i jeho vlastní dluhy.

Celý text dopisu si přečtěte ZDE

„Vážený pane Schwarzenbergu, vážil jsem si Vás pro Vaše neústupné postoje a mravní kvality. Ostatně i proto jsme Vám odpustili penále za prezidentskou kampaň, kterou jste uhradil teprve letos, asi rok po splatnosti. Představoval jste pro mě příklad liberálně-konzervativního politika, který ctí osobní a ekonomické svobody, a který by se nikdy nesnížil k podpoře jakékoliv úřední represe, jež zvýhodní jednoho a zlikviduje druhého. Přesně to jste teď ale udělal, a mě to nutí přehodnotit svůj názor na Vás i Vaši „pravicovou“ stranu, protože tímto Vaším prohlášením jste pravicové hodnoty jasně opustil,“ uzavírá autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…