Hukot ve sněmovně: Srab Babiš. Když se může ukázat jako státník, tak couvne

06.08.2021 12:44

Ve Sněmovně to vře. Předseda STAN Vít Rakušan označil šéfa hnutí ANO a stávajícího premiéra Andreje Babiše za „sraba“. Kvůli situaci v BIS. „Pan premiér Babiš se utápí v mikromanagementu, ale ve chvíli, kdy má ukázat, že je státník, že je chlap, tak ucukne,“ nešetřil Babiše Rakušan.

Hukot ve sněmovně: Srab Babiš. Když se může ukázat jako státník, tak couvne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Bezpečnostní výbor Sněmovny se dnes měl věnovat situaci v BIS a vyjádřit se k tomu, zda doporučuje, aby plukovník Michal Koudelka dostal k dispozici druhý pětiletý mandát a nadále vedl BIS.

Předseda STAN Vít Rakušan řekl ve Sněmovně jasně a nahlas, že premiér Andrej Babiš je srab, když se bojí Koudelkovi prodloužit mandát, jelikož ví, že prezident Miloš Zeman si přeje, aby Koudelka v úřadě skončil.

„Koalice Pirátů a STAN jednoznačně podporuje setrvání Michala Koudelky v jeho dosavadní funkci, to znamená v čele BIS. Pan Michal Koudelka předvedl v posledních letech výkonu svého ředitelského mandátu velmi kvalitní práci. Myslím, že její výsledky jsme viděli i v kauze Vrbětice,“ zdůraznil Rakušan a připomněl, že po kauze Vrbětice muselo z Česka odejít nemalé množství ruských špionů.

Proto by ho měl Babiš udržet ve funkci. Jenže prozatím kličkuje.  

„To, co předvádí pan premiér Babiš, je licoměrnost, nedostatek státnickosti a já se nebojím říci, že v tuto chvíli se pan premiér Andrej Babiš chová jako srab,“ vypálil Rakušan s tím, že Babiš ustupuje tlaku prezidenta Miloše Zemana, přičemž není zcela jasné, proč je Koudelka Zemanovi a jeho spolupracovníkům tak nepohodlný.

Místopředseda bezpečnostního výboru Sněmovny Pavel Žáček (ODS) konstatoval, že většina poslanců výboru je připravena o situaci v BIS jednat a většina je připravena Koudelku podpořit. Ale prozatím k tomu nedostali prostor.

Rakušan zdůraznil, že vláda musí konečně rozhodnout, protože dočasné lavírování je ostudou pro Českou republiku.

„Pan premiér Babiš se utápí v mikromanagementu, ale ve chvíli, kdy má ukázat, že je státník, že je chlap, tak ucukne,“ nešetřil Babiše Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…