Humplík: Podpora koalice novopečené starostky za hnutí ANO Radmily Kleslové byla jen poslední kapkou

08.12.2014 15:10

Regionální rada pražské ODS v neděli schválila návrh na odebrání licence sdružení Prahy 10 a 11. Důvodem je dlouhodobé poškozování obrazu strany. Do boje proti „staré" ODS se pustil předseda pražské ODS Filip Humplík. Definitivní rozhodnutí padne na dnešním republikovém sněmu. Server Aktuálně.cz se pražského šéfa zeptal na další podrobnosti rušení buněk.

Humplík: Podpora koalice novopečené starostky za hnutí ANO Radmily Kleslové byla jen poslední kapkou
Foto: red
Popisek: Filip Humplík (ODS)

Občanští demokraté v Praze 10 podpořili nedávno na ustavujícím jednání zastupitelstva společně s komunisty novou radu v čele s Radmilou Kleslovou (ANO). Podle médií byla Kleslová do listopadu 1989 příslušnicí komunistické rozvědky. Jako referentce zvláštní činné zálohy jí bylo uděleno krycí jméno Lia a měla mít za úkol nábor nových kádrů a jejich výchovu pro špionáž. Kleslová spolupráci popírá.

„ODS v Praze 10 pod vedením exstarosty Milana Richtera, která je proslulá svými kontakty na lobbistu Tomáše Hrdličku, svůj osud zpečetila podporou koalice novopečené starostky za hnutí ANO Radmily Kleslové,“ řekl serveru Aktuálně.cz Humplík, že podpora koalice byla spíše onou poslední kapkou.

Filip Humplík říká, že tato dvě centra dlouhodobě poškozují dobré jméno strany. „Všichni lidé, kteří se trošku o pražskou politiku zajímají, ty důvody znají. Jde o věci, které mi vadí principiálně. Ovládání oblastí pomocí černých duší není správné a není to princip, kterým by se ODS měla řídit,“ dodává.

Organizace v Praze 11 podle pražského vedení poškozuje stranu svými kauzami kolem sporných prodejů pozemků. Bývalý starosta za ODS Dalibor Mlejnský rovněž v minulosti v médiích figuroval v kauze sledování politiků na Praze 11. Právě Praha 11 má údajně problém s nabíráním černých duší.

Pokud návrh na sněmu neprojde, Humplík hodlá rezignovat

Pro pražského šéfa ODS jde o principiální záležitost. Tvrdí totiž, že pokud jeho návrh na sněmu neuspěje, hodlá rezignovat.

„Jde o princip. Indicie, které naznačují, co se tam dělo, jsou špatné. Pokud to nedokážu obhájit na republikovém sněmu, kdybych měl vznést tak závažná obvinění a neprokázat je, tak bych na postu šéfa pražské ODS neměl co dělat,“ míní Humplík.

Server zajímalo, zda ODS na Praze 10 stále spolupracuje s Hrdličkou, nebo se již od něj odstřihla. „To si nejsem jistý, to by byla spekulace. Ale mám pocit, že Tomáš Hrdlička teď komunikuje primárně s jinými stranami, než je ODS. Je tam úzká vazba na ANO, úzká vazba na Zoufalíkovo sdružení. Od toho se chceme odstřihnout,“ uvedl pro Aktuálně.cz


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…