Hušák s Kořánem by mohli napsat likvidační manuál, vzkázal Cupka

18.07.2011 8:29

Současný vládce Sazky, insolvenční správce Josef Cupka, nemá s formálním generálním ředitelem firmy Alešem Hušákem zrovna ideální vztahy. Právě Hušák totiž podle něj špatně hospodařil a dovedl společnost na hranici krachu. Hušák zase vrací, že firmu zlikviduje teprve Cupka.

Hušák s Kořánem by mohli napsat likvidační manuál, vzkázal Cupka

Firmu momentálně vede Cupka, Hušák ale odmítá uznat své odvolání z funkce generálního ředitele. Prý protože ho smí odvolat jedině představenstvo. "To je výlučně věc akcionářů. Je mi úplně jedno, jestli si pan doktor Hušák bude říkat generální ředitel, předseda představenstva, vedoucí Sazky, sluha českého sportu nebo jakkoli jinak," bagatelizoval Cupka pro deník Blesk.

S Hušákovým panstvím beztak zachází on. Výpověď od něj dostalo prý už několik lidí. "Bylo jich asi do deseti," konkretizoval Cupka. "Například nevidím důvod, proč zaměstnávat celý odbor generálního ředitele v podobě několika asistentů, řidičů a kuchaře. Postupně ještě asi pár lidí odejde."

O tom, že za tristní situaci Sazky může právě Hušák, nepochybuje. "Krach Sazky zavinilo špatné hospodaření," podotkl. Jak ale může vůbec zkrachovat monopolní loterijní společnost? "To je dobrá otázka," reagoval Cupka. "Možná by k tomu mohl doktor Hušák ve spolupráci s ČSTV vydat nějaký manuál."

ČSTV v čele s Pavlem Kořánem je majoritní vlastník Sazky. Kořán i v krizi firmy opakovaně vyjadřoval Hušákovi svou podporu.

Čtěte:

Cupku srazilo auto. Spekuluje se, že nešlo o náhodu

Hušák z dovolené rozeslal tiskovku o svém průjmu

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …