Hutka řádil před kamerou: Srp je mi odporný. Zemanovo kamarádství s Ruskem a Čínou zavání vlastizradou. Češi trpí Bílou nemocí...

26.03.2017 19:45

Hostem Daniely Drtinové v pořadu DVTV.cz byl písničkář Jaroslav Hutka. A jeho slova vůči dlouholetému šéfovi Jazzové sekce Karlu Srpovi nebo prezidentu Miloši Zemanovi rozhodně nebyla lichotivá.

Hutka řádil před kamerou: Srp je mi odporný. Zemanovo kamarádství s Ruskem a Čínou zavání vlastizradou. Češi trpí Bílou nemocí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Hutka

„Trvám na tom, že Karel Srp na mě udával StB. Důkazů je pro to celá řada, nejenom estébácké dokumenty, ale také osobní zkušenost. Pamatuji si jeho první návštěvu u mě. Jednoho dne u mě zazvonil a přinesl mi dvě jazzové desky na poslech. Měl jsem radost, tak jsem ho pozval dál. A najednou byl strašně zvědavý. Měl zájem, vše jsem mu řekl... Myslím si, že estébáci ho za mnou poslali,“ začal vypovídat o Srpovi. Ten na Hutku podal kvůli tomuto obvinění žalobu na ochranu osobnosti. Z ní Hutka obavu rozhodně nemá.

„Předpokládám, že informace měla StB od něj,“ trval si na svém Hutka. Nedokázal však odpovědět na to, zda estébáci nemohli mít informace od někoho jiného. „Druhé udání je velmi zmatené, to je o ničem. To se netýkalo ničeho. To třetí je pak věc, kterou jsem chtěl tajit dlouho. To, že jsem chtěl emigrovat, měli určitě od něj. Jestli to věděli od jiných zdrojů, to vám nedovedu odpovědět,“ zmínil krycí jméno ve spisu – Hudebník.

„Srp po mně hází tolik lží a tolik špíny,“ rozvášnil se pak Hutka a trval si na svém, že obhájí případně i slovo kanál, které vůči Srpovi použil. „To je pravdivá výpověď. To není osobní věc. Je to politická záležitost. On byl vypsán prezidentem Milošem Zemanem, aby zničil Etickou komisi,“ vyjádřil se Hutka k návrhu Zemana ke členství Srpa do Etické komise.

„V dokumentech mu našli, že měl 151 schůzek s StB, dal 266 informací o různých lidech. Je to v rozpětí deseti let,“ sdělil Hutka. Podle něj Srp také zatajil při žádosti o třetí odboj, že byl členem komunistické strany. „Aby byl v Etické komisi s tím, že byl v komunistické straně, tak je to podle mého názoru principiálně špatně,“ dodal.

  • Celé video najdete ZDE
Nad žalobou přemýšlí i Hutka – kvůli tomu, že jej Srp obvinil z udávání StB. „To už není politická věc, to už je osobní. Mně ten člověk je ale nepřekonatelně odporný a nechce se mi s ním dostávat do té špíny, kterou měl. Ještě to uvážím,“ řekl. Když pak moderátorka zmínila Srpovo prohlášení pro ParlamentníListy.cz, Hutka zareagoval poměrně agresivně. „ParlamentníListy.cz jsou samy o sobě dost odporné, natož co tam on psal,“ řekl.
 
 
Hutka následně hovořil o prezidentovi Miloši Zemanovi. „Kdysi jsme si tykali. Pak mně ale tykat přestal v době, kdy jsem napsal text proti opoziční smlouvě,“ řekl. „Negativní vývoj v něm roste dál. To je ta pozice té moci, alkohol, ta nezodpovědnost té moci. On je vlastně tím prezidentem, který si dělá, co chce, ale nemá zodpovědnost,“ zmínil a zkritizoval i současného předsedu vlády Bohuslava Sobotku (ČSSD), jenž je podle něj slabý. 
 
O Zemanovi pak hovoří jako o nemocném a zvráceném. „Je to ještě docela slušné. Já bych se o něm vyjádřil ještě tvrději. To jeho kamarádství s Ruskem a Čínou a nepřátelský postoj vůči našim spojencům mi zavání až vlastizradou,“ podotkl. 
 
Závěrem pak Hutka uvedl, že Češi v současné době trpí Bílou nemocí. Ta se podle jeho slov projevuje tím, že zprávy bereme podle emocí a podle toho, zda nám vyhovují. „Nedá se argumentovat, nedá se diskutovat. Dá se jen vzájemně osočovat a nadávat si,“ řekl. V té souvislosti také zmínil islám a křesťanství, jež podle něj mají společné proroky. „Když se pak podíváte do Koránu, je to stará obsáhlá knížka, ale tam jsou všichni ze Starého zákona, z Nového zákona, jak oni Pannu Marii uznávají...,“ řekl.
 
„Češi neberou islám jako to, že by přišla totalita, ale bojí se spíše, že by mohlo docházet ke znásilňování žen. Myslím si, že tato úzkost se táhne historicky od jazykové odluky. Ta nechuť k tomu cizinectví je z obrozeneckých dob,“ podotkl. Kriticky se pak vyjádřil i k české sociální demokracii. „Je mi jí líto. V podstatě se stává nacionálním socialismem. Oni jsou vedoucí síla proti emigrantům, oni založili ty koncentráky, které jsou neustále po světě kritizované,“ měl na mysli detenční tábory.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…