Hynek Kmoníček jako velvyslanec v USA. Už je to prý schváleno

11.12.2015 6:59

Česko bude mít zřejmě nového velvyslance ve Spojených státech amerických. A nemá jím být nikdo jiný než současný ředitel zahraničního odboru na Pražském hradě Hynek Kmoníček. Informaci z pondělního jednání vlády, která jej schválila, přinesl dnešní deník Právo.

Hynek Kmoníček jako velvyslanec v USA. Už je to prý schváleno
Foto: Archiv HK
Popisek: Dr. Hynek Kmoníček, ředitel Zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky

Kmoníček se ke svému kariérnímu kroku nechtěl vyjadřovat, neboť jména velvyslanců se zveřejňují teprve po udělení souhlasu státem, kde bude velvyslanec působit. Podle všeho by však měl současného velvyslance Petra Gandaloviče vystřídat na přelomu roku 2016 a 2017. 

Kmoníčkovým přáním je, aby do Washingtonu přijel tehdy, kdy stará prezidentská administrativa bude předávat agendu té nové. „To pomáhá vytvořit si v přechodném období kontakty, které se později těžko získávají. Lidé si prostě zvyknou, že jste nastoupil společně s nimi,“ řekl.

Ve chvíli, kdy by současný ředitel zahraničního odboru nastoupil na místo velvyslance, Zemana by logicky opustil. Je však také jasné, že by za sebe musel přivést náhradu – novým mužem na Hradě by mohl podle Práva být exnáměstek ministra zahraničí a někdejší dlouholetý velvyslanec v Německu Rudolf Jindrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…