Imunitní výbor opět posoudí žádost o Svobodovo vydání ke stíhání

23.01.2014 6:06

Sněmovní mandátový a imunitní výbor by měl dnes doporučit poslancům, zda mají vydat někdejšího pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k trestnímu stíhání. Policie ho viní v kauze Opencard, Svoboda označuje obvinění za nesmyslné.

Imunitní výbor opět posoudí žádost o Svobodovo vydání ke stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

Exprimátor stejně jako další radní čelí podezření z porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže a porušení povinnosti při správě cizího majetku ve spolupachatelství. Městu prý způsobili škodu asi 25 milionů Kč.

Výbor se bude zabývat Svobodovým případem už potřetí. Bývalého primátora již vyslechl, o vysvětlení požádal i policisty.

O policejní žádosti o Svobodovo vydání sněmovna rozhodne zřejmě na následující schůzi, která začne začátkem února. V tomto volebním období už vydala Bronislava Schwarze z hnutí ANO. Někdejší policista je souzen pro podezření ze zneužití pravomoci a omezování osobní i domovní svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…