Inspektoři vyslýchali Klause. Popisoval jim chrastavskou střelbu

13.10.2012 9:10

Vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů provedli začátkem října procesní úkon, který je neobvyklý, ale s ohledem na okolnosti logický. V souvislosti s událostmi v Chrastavě se rozjeli na Pražský Hrad, aby vyslechli prezidenta republiky Václava Klause.

Inspektoři vyslýchali Klause. Popisoval jim chrastavskou střelbu
Foto: hns
Popisek: Prezident Klaus a útočník Vondrouš, ilustrační koláž

Podle deníku Právo inspektoři zpovídali Klause přímo na Pražském Hradě, a to jako poškozeného. Jeho výpověď se týkala obou řízení, které jsou ve věci střelby z airsoftové pistole vedeny. Jedná se o trestní řízení proti střelci, které vede policie, a interní vyšetřování GIBS proti pasivním ochráncům.

„Mohu potvrdit, že pan prezident podal vysvětlení k oběma vedeným trestním řízením,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová. Více však s ohledem na probíhající řízení říct nechtěla. Kromě toho popřela autentičnost komunikace prezidentovy ochranky, která unikla do médií. Na zveřejněných televizních záběrech jsou podle ní zřejmé výroky členů ochranky, které ve zveřejněné komunikaci vůbec nejsou, a navíc se v komunikaci vůbec neužívají některé zveřejněné pojmy.

Romanu Vondroušovi, který na prezidenta vystřelil, hrozí za výtržnictví dva roky vězení. Ze strážců, kteří incidentu pouze nečinně přihlíželi, zatím inspekce neobvinila žádného.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…