Internetem letí starší video s Hermanovým strýcem. Toto prohlásil k muslimům

24.10.2016 15:55

Po sociálních sítích koluje úryvek z dokumentu „Filmové toulky Terezínem“, v němž přeživší holocaustu Jiří Brady, kolem něhož je v posledních dnech živo kvůli ne/udělení státního vyznamenání, varuje před nebezpečím mlčící většiny, na niž bychom mohli dojet při střetu s muslimy.

Internetem letí starší video s Hermanovým strýcem. Toto prohlásil k muslimům
Foto: pixabay.com
Popisek: Muslimka - ilustrační foto

Brady zdůrazňuje, že když člověk vidí nějakou nespravedlnost, tak tam má zasáhnout a ne čekat, že to udělá někdo jiný. V této souvislosti poukazuje Brady na nejmenovaný televizní pořad, v němž jakýsi šlechtic hovořil o tom, že nacistů ani moc nebylo. Ale bylo prý hodně lidí, kteří si mysleli, že mohou zůstat mlčet, že to přejde samo.

Tohle je však dle Bradyho mylná představa. „Když tichá většina, lidé, kteří by měli promluvit, nepromluví, tak to špatně dopadne, protože lidé, kteří řvou, se dostanou k moci. To jsme viděli u komunistů tady, u nacistů a teď to vidíte zase u muslimů,“ varuje přeživší holocaustu.

Většina lidí se dle jeho názoru nechce rvát, bojovat a zabíjet. Ale ti, kteří to dělají, nakonec ostatní utiší. A když ti, kteří by měli promluvit, nepromluví, špatně to dopadne. „Doufejme, že se lidi pomalu něco naučí a že bude lepší svět, než byl v tomhle smyslu,“ uvedl Brady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…