Zřejmě se zasahuje i u Ivana Langera, uvádí ČT k nové megaakci Ištvana a Šlachty

13.10.2015 9:37

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu opět zasahují. Podle informací České televize tentokrát vyrazili na několik míst v rámci vyšetřování podvodů souvisejících se solárním byznysem. Podle posledních zpráv měl být zadržen bývalý ministr vnitra Ivan Langer.

Zřejmě se zasahuje i u Ivana Langera, uvádí ČT k nové megaakci Ištvana a Šlachty
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Ivo Ištvan, vrchní státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci

V případu prý měli být namočeni i někteří policisté. Proto zásahové jednotky z elitního policejního útvaru vedeného Robertem Šlachtou doprovázeli i lidé z Generální inspekce bezpečnostních sborů, kteří jediní mohou vyšetřovat policisty ve službě.

Akci dozoruje vrchní státní zastupitelství v Olomouci, vedené Ivo Ištvanem. Akce, kterou Šlachta s Ištvanem spustili, má mít krycí název Vidkun. „Jsou prováděny úkony trestního řízení na několika místech v ČR, mimo jiné v Olomouci a v Praze. Týká se to zneužití pravomoci úřední osoby, přijímání úplatku a podplácení,“ řekl Ivo Ištvan deníku Právo.

Česká televize přinesla informaci (konkrétně její redaktor Jiří Hynek), že policisté měli zřejmě dorazit i k Ivanu Langerovi, bývalému ministrovi vnitra a místopředsedovi ODS. Později se objevila informace, že Langer měl být dokonce zadržen.

V Olomouci se měli policisté dostavit i na krajský úřad. Hejtman Jiří Rozbořil je však podle tiskové mluvčí normálně v práci.

Web Novinky.cz navíc píše, že akce směřuje i proti některým aktivním politikům. Lze to dovodit z toho, že podle slov státního zástupce Ištvana mají být zatýkané osoby podezřelé ze „zneužití pravomoci úřední osoby, přijímání úplatku a podplácení“.

Akce se měla týkat solární elektrárny v Ševětíně. Podle ČT i podle Novinek již bylo při policejním zátahu zadrženo několik lidí. Akce stále probíhá, vyšetřující orgány se k ní chtějí vyjádřit až po jejím skončení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…