Ištvan by měl skončit, a ne si plánovat nějaké další hrátky. Marek Benda řádil v ČT

16.07.2013 20:38

Tři bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř možná nebudou stíháni za „trafiky“, které získali výměnou za rezignaci na své mandáty. Nejvyšší soud totiž rozhodl, že v době, kdy byli poslanci, bylo jejich jednání kryto imunitou a nelze je za něj tedy stíhat. Následně se strhla lavina kritiky na státní zástupce, zejména z ODS. Do studia České televize s ním přišel zúčtovat předseda poslaneckého klubu Marek Benda.

Ištvan by měl skončit, a ne si plánovat nějaké další hrátky. Marek Benda řádil v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

„Rozhodnutím překvapen nejsem, jsem překvapen pouze bohorovností, se kterou to bere pan Ištvan, který si dál plánuje, že si bude pokračovat ve svých hrátkách,“ uvedl se v televizi Benda. „Očekával bych, že okamžitě bude rezignovat,“ dodal na adresu žalobce Ištvana.

Moderátor jej ale upozornil, že podle slov žalobce bude stíhání pro trestný čin podplácení bude pokračovat. „Já už tomu trestný čin neříkám,“ skočil mu nemilosrdně do řeči Benda.„Tady bylo čtyři sta policistů v Praze, neuvěřitelná tisková konference pana Ištvana, kde se mluvilo o stovkách milionů a stovkách kilogramů zlata, a teď se ukazuje, že z toho nic není,“ shrnul vývoj v korupční kauze. „A za tenhle puč státních zástupců někdo musí nést odpovědnost,“ rozčiloval se poslanec.

 „Oni tady naznačovali, že ti poslanci měli někde ulito sto padesát milionů, a že se kamarádili s nějakými kmotry,“ připomínal Benda s tím, že nakonec se nic takového neprokázalo. „A jestli to někdo dal do souvislosti a přitom tam ta souvislost není, tak za to samozřejmě musí nést odpovědnost,“ uvedl Marek Benda.

Pak mu moderátor přečetl ostré prohlášení Petra Nečase, který zástupce Ištvana a Bojgera vyzval k rezignaci. Podle Bendy je taková reakce pochopitelná, protože Petr Nečas byl tou kauzou nejpoškozenější.

„On se opravdu upřímně snažil jim rozvázat ruce a zatočit s korupcí. A pak si nějaká parta olomouckých státních zástupců, kterým ty ruce rozvázal, vymyslí kvazikorupci v běžném jednání a jemu kvůli tomu padne vláda,“ vysvětloval předseda poslanců ODS. A pokračoval v útocích: „On jim rozvázal ruce. A oni ukázali jediné- že neumí stíhat korupci, že umí jen dělat mediální bubliny,“ vmetl žalobcům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…