Ištvan zmapoval, jak jednali trafikanti mimo sněmovnu

26.08.2013 15:55

Kauza trafik pro bývalé poslance ODS má další kolo. Server Novinky.cz píše, že olomoučtí státní návladní oznámili Nejvyššímu soudu, že jednání o přidělení tzv. trafik ve firmách se státní účastí za složení poslaneckých mandátů probíhala z větší části mimo území Sněmovny. Nejvyšší soud žalobci žádají o stanovisko.

Ištvan zmapoval, jak jednali trafikanti mimo sněmovnu
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Ivo Ištvan, vrchní státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci tak argumentuje v souvislosti s případem, proč by se na exposlance ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra, Ivana Fuksu a bývalého premiéra Petra Nečase neměla vztahovat imunita.

„Jednání osob, v němž je spatřováno výše popsané podezření ze spáchání trestné činnosti, se neodehrálo v Poslanecké sněmovně ani v jejích orgánech (z menší části se sice některé schůzky uskutečnily na půdě Poslanecké sněmovny, avšak v rámci soukromých jednání, nikoli v rámci jednání pléna či orgánů Poslanecké sněmovny) a nespočívá ani v postihu za hlasování, resp. ve způsobu výkonu jejich mandátu,“ stojí prý v dokumentu, z kterého čerpají Novinky.cz. Ten byl  v pondělí zveřejněn vrchním státním zastupitelstvím.

Podle policie se poslanci Tluchoř, Šnajdr a Fuksa dopustili korupce v souvislosti s hlasováním o vládním daňovém balíčku, s nímž nesouhlasili, tím, že za příslib míst odešli před rozhodujícím hlasováním ze Sněmovny.


 

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…