Ivo Rittig prý hledá nový domov. Soud ale z jeho útěku strach nemá

07.11.2014 11:03

Státní zastupitelství si v kauze Oleo Chemical v krátké době připsalo druhý neúspěch. Krajský soud smetl ze stolu jeho stížnost proti navrácení pasu Ivo Rittigovi a nyní i stížnost proti propuštění jednatele firmy Peskim Petra Michala a advokátky kanceláře MSB Legal Karolíny Babákové. Píší o tom Lidovky.cz.

Ivo Rittig prý hledá nový domov. Soud ale z jeho útěku strach nemá
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Státní zástupce dozorující kauzu petrochemické společnosti Oleo Chemical podle zjištění Lidovek.cz věděl, že nemá šanci se stížností proti propuštění dvou obviněných Petra Michala a Karolíny Babákové uspět. Přesto ji však podal. Obával se ovlivňování svědků, možného útěku a pokračování v trestné činnosti. Krajský soud se jeho argumenty ale vůbec nezabýval.

Okresní soud v Liberci zamítl návrh na vazbu pro Michala s Babákovou již osmadvacátého září. „Přestože soud posléze avizoval, že došlo ke špatnému poučení a stížnost není přípustná, i tak ji státní zástupce podal. Jako nepřípustná byla v obou případech zamítnuta krajským soudem,“ řekl serveru Lidovky.cz mluvčí libereckého okresního soudu Lukáš Korpas.

Není to poprvé, kdy státní zastupitelství čelí v kauze Oleo Chemical zápornému verdiktu soudu. Neuspělo ani se stížností proti ponechání pasu lobbistovi Ivo Rittigovi. V jeho případě zastupitelství argumentovalo především tím, že stíhaný podnikatel by i přesto, že dosud s policií spolupracoval, mohl uprchnout do zahraničí. Soud nicméně jeho obavy nesdílel a pas lobbistovi vrátil.

V této souvislosti Lidovky.cz upozorňují, že si Ivo Rittig nedávno požádal o takzvanou superlegalizaci, tj. ověření svého rodného listu a rodných listů členů své rodiny, pro Spojené arabské emiráty. Jeho obhájkyně Katarína Kožiaková Oboňová sice tvrdí, že její klient tak činí kvůli častým návštěvám země, server ale míní, že si tímto může lobbista připravovat místo svého dalšího pobytu. Rezidentura v Monaku mu totiž dobíhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…