Ivo Valenta radil na sněmu Strany soukromníků. Například těm, co vyrábějí povidla

07.12.2014 7:09

Práce v Senátu by měla mít i prokazatelné výsledky. To na dnešním sněmu Strany soukromníků v Holicích uvedl čerstvý člen horní komory Parlamentu Ivo Valenta.

Ivo Valenta radil na sněmu Strany soukromníků. Například těm, co vyrábějí povidla
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Svým rozhodnutím vstoupit do politiky prý Valenta asi mnoho lidí velmi překvapil a některé neotřesitelné politické matadory vystrašil. Mnozí si podle jeho slov možná ťukali na čelo, jiní se ptali, jestli to vlastně má zapotřebí. Další prý jasně dávali najevo, že Senát je jen „pojistkou a brzdou“ a že v něm nikdo stejně nikdy nic neprosadil, ani neprosadí. „Já mám však na působení lidí, kteří jsou úspěšní v podnikání a snaží se prostřednictvím voleb proniknout i do veřejné služby, zcela odlišný názor. A proto jsem se také stal senátorem," dodal muž, dlouhodobě spojovaný s hazardem.

Valenta během projevu apeloval především na soukromníky a jejich podporu ze strany státu. Ta je podle něj zanedbatelná. „Proč by rodina, která už po generace doma vyrábí třeba ta nejlepší povidla, neměla mít šanci založit malou rodinnou firmu a začít povidla prodávat oficiálně, třeba jen kvůli tomu, že se dnes v zavedeném finančním systému nenajde nikdo, kdo by jim pomohl s počáteční investicí? Vždyť o zákazníky nebudou mít nouzi a věřím, že právě takové malé lokální firmy dokáží být generátorem vzniku nových pracovních příležitostí a růstu životní úrovně v regionu."

V této souvislosti připomeňme, že příští rok startuje Slovácký rozvojový fond, který bude pomáhat těm nejmenším podnikatelům, studentům, živnostníkům a rodinným firmám například se startem jejich podnikání. Valenta se stal senátorem za Uherské Hradiště, když ve druhém kole při účasti těsně nad jednadvaceti procenty získal 54 procent a porazil tak lidovce Pavla Botka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…