Izraelská média se ještě vrátila k návštěvě českého prezidenta

14.10.2013 11:45

Český prezident Miloš Zeman byl při své návštěvě Izraele minulý týden u Zdi nářků podruhé. Rabínovi Šmuelovi Rabinovičovi, který tuto nejvýznamnější památku judaismu spravuje, podle izraelských médií řekl, že byl u zdi před 12 lety a vložil své přání mezi kameny zdi, jak se to tradičně dělá, a přání se mu později splnilo. K Zemanově návštěvě, která skončila minulou středu, se ještě nyní vrátila některá izraelská média.

Izraelská média se ještě vrátila k návštěvě českého prezidenta
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman vkládá do Zdi nářků lístek s přáním

Server Aruc ševa napsal, že Zeman při nynější návštěvě u Zdi nářků vložil do spáry nový písemný vzkaz.

Poslední den cesty se český prezident vydal k Mrtvému moři. Této části jeho programu si všiml zase server jewishpress.com a pod titulkem Šťastný Čech komentoval fotografie se Zemanem u moře. Podle serveru na nich český prezident s vykasanými nohavicemi a bosými chodidly ve vodě vypadá zjevně spokojeně.

Autor krátké poznámky vyjádřil naději, že prezident neměl právě na nohou žádnou otevřenou ránu, jelikož v tom případě by se šťastný úsměv rychle proměnil ve výraz utrpení. Voda v Mrtvém moři je desetkrát slanější než ta v moři Středozemním, takže v něm například nežijí žádní živočichové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …