Izraelský premiér přiletí do Prahy poděkovat za postoj ČR v OSN

05.12.2012 6:26

Na několikahodinovou návštěvu Prahy přiletí izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Setká se s premiérem Petrem Nečasem, jemuž chce poděkovat za postoj Česka při posledním hlasování v OSN k Palestině. Česko bylo mezi devíti zeměmi, které se postavily proti uznání Palestiny nečlenskou pozorovatelskou zemí OSN. Většina členů OSN byla pro.

Izraelský premiér přiletí do Prahy poděkovat za postoj ČR v OSN
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Netanjahu je jedním z nejstřeženějších politiků na světě, policie tomu přizpůsobuje i bezpečnostní opatření, dopravu ale návštěva narušit nemá. Benjamini "Bibi" Netanjahu bude letos v české metropoli už podruhé, tentokrát byla návštěva organizována narychlo po Valném shromáždění OSN. Netanjahu se v Praze zastaví po cestě do Německa.

Netanjahuova kancelář označila české "ne" lepšímu diplomatickému postavení Palestiny v OSN za odvážný krok. Netanjahu a Nečas spolu už o víkendu hovořili telefonicky.

Proti návštěvě se bude v Praze protestovat. Svoji akci svolává na Staroměstské náměsí Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě. Míní, že česká zahraniční politika je dlouhodobě jednostranná, což jí vadí. Naopak před vládou se shromáždí lidé, kteří s českou vládou a jejím postojem v OSN souhlasí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…