J&T se dohodla s čínskou společností. Dluhy budou vyrovnány, dosazený management ještě dnes odvolán

25.05.2018 10:18

Situace kolem mohutně zadlužené čínské investiční společnosti CEFC se začíná zklidňovat. Čínská státní investiční společnost CITIC Group, která s CEFC spolupracuje, přislíbila, že dluhy v řádu stovek milionů eur vyrovná. V přepočtu jde asi o 11,5 miliardy korun. Teď se zdá, že se vyřešení této složité situace přiblížilo.

J&T se dohodla s čínskou společností. Dluhy budou vyrovnány, dosazený management ještě dnes odvolán
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čínská armáda

Československá investiční skupina J&T a čínská CEFC se před časem dostaly do sporu. Představitel J&T Patrik Tkáč a zástupce CEFC Europe Jaroslav Tvrdík se do sebe dokonce pustili na sociální síti Twitter. CEFC totiž dlužila peníze právě společnosti J&T. Ta se obávala, že ke splacení dluhů nedojde a minulý týden převzala nad CEFC kontrolu.

Teď se však zdá, že se situace zklidní. Čínská státní společnost CITIC Group, která s CEFC spolupracuje, uzavřela s J&T dohodu. „Skupina J&T uzavřela dohodu s čínskou státní firmou CITIC Group, která odkoupí pohledávky J&T za CEFC. Firma ovládaná CITIC získá 9,9 procenta J&T Finance Group,“ ohlásila po deváté hodině ranní Česká televize.

ParlamentníListy.cz zjistily ze zdroje blízkého J&T, že ještě během dnešního dne budou splaceny půjčky CEFC China u J&T. Budou také uvolněny veškeré zástavy. Klíčovou informací je, že ještě během pátku bude z CEFC odvolán přechodný managment, který do společnosti instalovala v minulých dnech J&T.

Tuto informaci posléze potvrdil i Jaroslav Tvrdík na sociální síti Twitter.

O dohodě informoval na sociální síti Twitter také Jaroslav Tvrdík. „CITIC a J&T se dohodly (na) strategické spolupráci. Probíhají platby a uvolňování zástav. V průběhu dne budou vyplaceny všechny půjčky CEFC China u J&T a uvolněny veškeré zástavy. Ze CEFC Europe bude dnes odvolán ‚krizový‘ management J&T. Oslava zítra výhrou v Teplicích,“ napsal Tvrdík. A přidal smajlíka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…