Jaderné zbraně. Zničení lidstva! Medveděv pronesl největší hrozbu

27.02.2023 15:44

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv opakovaně hrozí, že Rusko v případě nutnosti použije jaderné zbraně a pokud má prohrát Rusko, prohraje celá lidská civilizace. „Každé zhroucené impérium pohřbívá pod svými troskami polovinu světa, nebo i více,“ uvedl Medveděv, který už dříve prohlásil, že svět bez Ruska není alternativou.

Jaderné zbraně. Zničení lidstva! Medveděv pronesl největší hrozbu
Foto: Telegram
Popisek: Dmitrij Medveděv

Medveděv v posledních dnech stupňuje svou rétoriku, kdy obviňuje Západ ze snah vymazat Rusko z mapy světa. Bývalý ruský prezident ve svém víkendovém komentáři na Telegramu varoval Západ před rozsáhlými důsledky, pokud neukončí své zoufalé pokusy „pohřbít" Rusko. Spolu s Ruskem by totiž podle něj padla minimálně polovina světa.

„Minulost má dostatek důkazů o tom, že každé zhroucené impérium pohřbívá pod svými troskami polovinu světa, nebo i více. Zdá se, že ti, kteří nejprve zničili SSSR a nyní se snaží zničit Ruskou federaci, to nechtějí pochopit. Mají bludné iluze, že když poslali Sovětský svaz na onen svět bez jediného výstřelu, budou moci současné Rusko pohřbít bez větších problémů pro sebe," uvedl Medveděv podle informací serveru RepublicWorld.com.

Medveděv dále varoval, že Západ „zničí životy tisíců lidí zapojených do konfliktu", pokud si bude i nadále myslet, že Rusko bude poraženo. „To jsou nesmírně nebezpečné mylné představy. Nebude to fungovat jako v případě SSSR," zopakoval Medveděv.

„Pokud bude vážně nastolena otázka existence samotného Ruska, nebude se rozhodovat na ukrajinské frontě, ale společně s otázkou další existence celé lidské civilizace. A zde by neměly být žádné pochybnosti," napsal Medveděv podle agentury Reuters.

Dále uvedl, že jediným způsobem, jak zachovat svět, je zachovat Rusko, protože „svět bez něj nepotřebujeme". Poznamenal také, že Západ a jeho satelity tvoří pouze 15 % světové populace. „Je nás mnohem více a jsme mnohem silnější. Klidná síla naší velké země a autorita jejích partnerů jsou klíčem k zachování budoucnosti pro celý náš svět," napsal Medveděv.

Ten minulý týden mimo jiné prohlásil, že dobytí Ukrajiny je klíčem k zajištění bezpečnosti Ruska a pohrozil, že se hranice války klidně může posunout až k hranicím Polska. „Rusko musí odsunout hranici ohrožení co nejdále, i kdyby to měla být hranice Polska,“ uvedl Medveděv podle Lidových novin.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

To je podle europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) jasný důkaz, že Rusku nejde o mír, ale o zvětšování hranic Ruské federace. „Kde jsou ti zastánci Ruska, kteří hlasitě křičí na sociálních sítích, že se Rusko jen brání. Tady chce bývalý premiér posunout hranice až k Polsku. To jsou mírotvorci, panečku. Je potřeba zničit tu vaši nabubřelost, se kterou se chováte ke zbytku světa!“ uvedl Zdechovský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevěřící Tomáši., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejana.d , 27.02.2023 16:13:56
Na Medveděva bys měl slyšet. Rusko by možná padlo. Minimálně ale s celou Evropou a půlkou Spojených států. Ale aspoň bychom to měli za sebou. Mně se už čekat dva roky do příštích voleb nechce. Pokud ještě nějaké budou. Tahle koalice Generál a Vláda nás má úplně v hrsti a možná by to i dokázala zařídit.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…