Jak je to s Klausovou stranou? V ODS by se prý měli bát

26.08.2013 10:34

Zcela vážně už se prý uvažuje o společném bloku malých pravicových stran, který by se ucházel o hlasy voličů pod vedením bývalého prezidenta Václava Klause. Nebo by měl někdejší předseda ODS seskupení alespoň zaštítit svým jménem a podporou.

Jak je to s Klausovou stranou? V ODS by se prý měli bát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus a Jana Bobošíková, ilustrační koláž

Jedním z hlavních stratégů celého projektu má být někdejší předseda poslanců ODS a později „rebel“ proti Nečasovu vedení Petr Tluchoř. Ten podle serveru E15 na novém politickém uskupení intenzivně pracuje už od jara. S jeho činností má souviset i zvýšený mediální zájem o Klausův politický návrat, který se odehrál v minulém týdnu.

Kolotoč spekulací se roztočil během víkendu, kdy se pro Klausův návrat vyslovilo postupně několik osobností. Tento průzkumný balón, který dle očekávání ovládl média, byl přitom prý cíleně vypuštěn ve chvíli, kdy byl Klaus celý týden v Makedonii a nemohl spekulace nijak komentovat. „Klaus se vrátil do připraveného prostoru, novináři se na něj sesypali jako mouchy,“ popisuje zdroj blízký Klausovi.

Klaus prý požaduje, aby se na projektu podílelo mnohem více subjektů, než je Jana Bobošíková a její Suverenita a poslanec Boris Šťastný, který nedávno vystoupil z ODS. „Musel by to být proud či řeka, do které budou přitékat z nejrůznějších stran různé potůčky. Podmínka by byla, aby žádný nebyl nějak beznadějně chemicky zamořený,“ uvedl Klaus po svém návratu do ČR.

Vznik subjektu, o němž se v legraci spekuluje jako o Suverenitě Václava Klause, nebo jako o straně SUPR klausovci (zkratka skrývá slova SUverenita  a Prosperita), by ještě více oslabil ODS. Kdysi největší pravicová strana by navíc mohla Klausovu uskupení poskytnout řadu svých bývalých členů. Kromě Šťastného a Tluchoře například Vlastimila Tlustého, bývalého ministra financí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…