Jak přistěhovalcům otrávit Rakousko? Vídeňská vláda ukazuje cestu, jak proti migrantům, chválí Robejšek

02.06.2018 7:39

Politolog a představitel strany Realiste.cz Petr Robejšek se na svém blogu vyjádřil k tomu, jak přistěhovalcům otrávit Rakousko. Píše o tom server NeviditelnýPes.cz.

Jak přistěhovalcům otrávit Rakousko? Vídeňská vláda ukazuje cestu, jak proti migrantům, chválí Robejšek
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Petr Robejšek

Robejšek se zaměřil na to, že rakouská vláda zveřejnila nové zásady přidělování sociálních dávek pro hospodářské migranty z Afriky a Blízkého východu. „Cílem je snížit přitažlivost Rakouska,“ konstatoval Robejšek. A jak dodává, to, že chtějí přistěhovalce odradit, tím se netají ani kancléř Sebastian Kurz, ani jeho koaliční partner Hans-Christian Strache. 

A tak se snaží udělat rakouský sociální systém méně přitažlivý, konstatuje Robejšek. „Přistěhovalci budou jednoznačně hůře sociálně postavení než vlastní obyvatelstvo,“ zmínil Robejšek s tím, že vyplácení sociální podpory bude záležet na splnění několika podmínek. 

„Ten, kdo nebude dobře mluvit německy, dostane o 300 eur méně. Bude-li to chtít změnit, tak musí v Rakousku přebývat aspoň pět let a ovládat němčinu minimálně na úrovni B1. Navíc musí absolvovat kvalifikačni kurzy, podepsat integrační smlouvu a úspěšně absolvovat hodnotový kurz,“ poznamenal Robejšek. Podmínky bude kontrolovat rakouský integrační fond. 

„V budoucnosti bude Rakousko rozlišovat mezi uznanými azylanty a osobami, které jsou v jejich vlastní zemi ohroženy. Druhá skupina nedostane žádnou sociální podporu. Totéž se týká i občanů EU, kteří se v Rakousku zdržují méně než pět let,“ dodal Robejšek. Závěrem pak konstatoval, že dosavadní výhody ztratí i rodiny s dětmi. 

  • Původní text ZDE.

„Vídeňská vláda ukazuje cestu. Ukazuje, že demokracie není zcela bezmocná. Tedy za předpokladu, že si občané zvolí tu správnou vládu. Mně jako Realistovi se na rozhodnutí rakouské vlády líbí zejména to, že používá velmi podobný přístup jako ten, který jsme v Institutu 2080 navrhovali my již v roce 2015. A kdo chce, může si podrobnosti dohlednat i v našem volebním programu,“ uzavřel Robejšek s tím, že Rakušané postupují pragmaticky. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…