Jak teď uživím ty caparty? Noviny znovu píší o loučení poslanců a jejich zaměstnanců

22.08.2013 7:08

Po rozpuštění sněmovny následovalo loučení poslanců. Někteří z nich se do dolní komory Parlamentu hned tak nevrátí. Ještě více než poslanci byli ale výsledkem hlasování vyvedeni z míry úředníci, asistenti a personál, který náhle přišel o práci.

Jak teď  uživím ty caparty? Noviny znovu píší o loučení poslanců a jejich zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jako poslední opouštějí sál zástupci Rusnokovy vlády v demisi

Deník MF Dnes popisuje, jak kolem půl deváté večer postával před vchodem do sněmovny Šimon Stejkoza, asistent poslance Věcí veřejných Michala Babáka, a horlivě telefonoval. "Prosím tě, uklidni se, neboj se, ty určitě nezůstaneš bez práce. Ty jsi byla vždycky dobrá asistentka, Michal to ví a nějak se o tebe postará," uklidňoval patrně prý kolegyni.

"Já vím, že v Blansku je to složitý, že tam není práce. Michal má firmu, něco ti určitě sežene. Hele já to také nemám jednoduchý, jak teď uživím ty caparty?" pokračoval.

Rozčarované byly prý i servírky ze sněmovní restaurace Demokracie. "Někdo nám říká, že budeme doma za třicet procent platu, někdo že za šedesát. Na to já kašlu, já žádnou sněmovnu nerozpouštěla! Budu dál normálně chodit do práce, já za to přece nemůžu," dopálila se jedna z nich.

Poslanci se dojímali

Poslanci se loučili v restauračních zařízeních na pražské Malé Straně. TOP 09 obsadila svou oblíbenou pivnici Malostranské besedy. Večírek byl prý plný přátelské atmosféry a dojmů. Poslanci se prý objímali a slibovali si, že zůstanou v kontaktu. Za vše mluví slova Jana Husáka, který mimo jiné dlouhá léta pořádal dětské tábory. "Myslel jsem si, že lepší partu než na našem táboře už nikdy nepotkám. Musím říct, že pracovat s vámi bylo stejně příjemné," prohlásil pohnutým hlasem.

Zato poslanci strany LIDEM popíjeli podle svědectví deníku každý zvlášť. Šéfka strany, která na svůj post před několika dny náhle rezignovala, seděla na zahrádce Malostranské besedy ve společnosti přátel. "Je to pro mě úleva, znovu se začínám cítit jako svobodný člověk," řekla. Od politiky si teď hodlá dát nějakou dobu pauzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…