Jakeš hodnotí změnu režimu: Z pravdy a lásky zůstala lež a nenavíst

17.11.2012 10:16

Jeden z předních činitelů komunistické strany před listopadem 1989 Miloš Jakeš je přesvědčen, že se komunisté nedopouštěli výraznějších chyb a nebýt Gorbačovovy zrady socialismu, tak by režim fungujícím před listopadem 1989 možná nepadl. Za převratem prý také stála KGB a StB, které si údajně přály změnu. Onou změnou prý fakticky je, že se dnes lidem žije hůř.

Jakeš hodnotí změnu režimu: Z pravdy a lásky zůstala lež a nenavíst
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milouš Jakeš

Slovenský časopis Extra plus přinesl rozhovor s předlistopadovým generálním tajemníkem ústředního výboru Komunistické strany Československa (ÚV KSČ) Miloušem Jakešem. Tento rozhovor převzal i server Týden.cz. Jakeš v něm vyjadřuje názor, že komunistická strana se pod jeho vedením nedopouštěla výraznějších chyb a za pádem socialismu v Evropě stála především zrada Moskvy. Ostrá slova pronesl i na adresu současných poměrů.

Převrat byl v režii KGB

Jak hodnotí revoluční vizi prvního polistopadového prezidenta Václava Havla? "Z jeho pravdy a lásky zůstala lež, nenávist, zdevastovaná a rozkradená země, dluhy," řekl Jakeš. Dnes má podle někdejšího předního komunisty moc ten, kdo má peníze, což je podle něj špatně. Sama komunistická strana přitom podle Jakeše dosáhla pozoruhodných úspěchů v mnoha oblastech a nebýt zrady Moskvy, režim by v listopadu 1989 nepadl. Převrat byl podle Jakeše v režii StB a KGB, která údajně stála za oznámením o "mrtvém" studentovi Janu Šmídovi

"Úlohu mrtvého Šmída sehrál příslušník StB Zifčák, a jak později sám řekl, v kapse měl letenku do Moskvy, což jen potvrzuje součinnost celé akce s KGB," dodal Jakeš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…