Jakeše do koše? Ne, rovnou do basy, zní z Německa

28.03.2017 11:32

Za minulého režimu zabíjeli na hranicích občany, ale nic se jim nestalo. Řeč je o pohraničnících, kteří vlastním lidem bránili ve svobodném odchodu z komunistického Československa. Podle všeho zabíjeli i občany cizích států. Když se k hledání spravedlnosti neměla česká justice, možná se toho teď chopí Němci. Píše o tom server Echo24.cz.

Jakeše do koše? Ne, rovnou do basy, zní z Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

„Podle nejvyššího státního zástupce Německa jsou vraždy mezinárodním zločinem,“ píše server. Obrátil se proto na Platformu evropské paměti a svědomí přípisem spolu s podáním trestního oznámení na 67 pohraničních velitelů a vrcholných představitelů komunistického režimu, kteří nesli odpovědnost za ostrahu hranic.     

„...mezi nimiž jsou například tehdejší ministr vnitra a pozdější premiér ČSSR Lubomír Štrougal nebo generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš. V polovině března 2017 sdělilo státní zastupitelství ve Weidenu, že se minimálně pro velitele, kteří se podíleli na tvorbě a udržování opatření na ostrahu hranic, nabízí atribut vraždy z nízkých pohnutek,“ doplňuje server.

Celý článek naleznete zde

Platforma prý teď dodá do Německa dokumenty, které ukazují na to, že důležitý rozkaz vydal již zmíněný Štrougal. Týkal se údajně zabíjení příslušníků západních států. Lidové noviny připomněly např. případ Němce Hartmuta Tautze, kterého na hranicích u Bratislavy roztrhali psi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…