Jakl dal rozhovor manažerovi neonacistické kapely

19.08.2011 10:23

Vysoce postavení politici si zpravidla dávají pozor na jakékoli vazby na extremistické politické subjekty, píše MF Dnes. Hradní tajemník Ladislav Jakl se toho ale nebojí, poskytl rozhovor manažerovi neonacistické hudební skupiny Conflict 88 Robertu Fürychovi.

Jakl dal rozhovor manažerovi neonacistické kapely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

Všechny kapely včetně "pankáčů i nácků" podle Jakla mají právo na svobodu slova. "Není žádný důvod, aby policie znovu šmírovala muzikanty a kontrolovala jejich texty, jestli nejsou závadné a nebezpečné, to je téměř skandální," říká Jakl v rozhovoru otisklém v knize Deset tisíc extremistů.

Fürych, který je spoluautorem knihy, je navíc obviněn z podpory a propagace hnutí směřujících k rasové nenávisti za pořádání koncertů neonacistických skupin. Podle organizace Člověk v tísni je navíc spojen i s ultrapravicovým hnutím Národní odpor.

Na dotazy MF Dnes Jakl odvětil, že knihu nezná. Druhý ze spoluautorů Jaroslav Smílka ovšem jeho tvrzení vyvrací. "To musí mít výpadek paměti. Rozhovor jsme pořídili na Hradě, kde nás přijal. Dokonce nás tehdy málem přijal i pan prezident Klaus. Text jsme autorizovali mailem a jedno vydání jsme mu poslali."

Čtěte:

Ladislav Jakl: K tématu Schwarzenberg - Bátora

Jakl: Je skandální, že se MF Dnes dostává do policejních spisů

Spílat ve vší parádě se může jenom ve vládě, píše Jakl

reklama

autor: par

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…