Jakl stručně: Dluhová krize neexistuje a prezident se do ekonomiky nemá plést

13.08.2012 17:01

Také kandidát na českého prezidenta Ladislav Jakl odpověděl na dotazník Miroslava Návrata. Většinou jednou větou a někdy i naštvaně. S institutem milostí souhlasí a udělovat je chce a vety zákonů by rád prosazoval svoje názory.

Jakl stručně: Dluhová krize neexistuje a prezident se do ekonomiky nemá plést
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

Na otázku, zda je eurofederalistou či euronihilostou, Jakl odpověděl: „Jsem svobodný člověk.“ Odmítá globální vládu, nemá příliš rád Evropský stabilizační mechanismus a globální spolupráce by podle něj měla stát na svobodném obchodu, protože je nutné respektovat různorodost jednotlivých zemí a národů.

Je nutné mít korektní vztahy se všemi zeměmi

„Neexistuje evropská dluhová krize. Existuje špatná hospodářská politika EU a většiny jejích členských států. Plus vše zhoršuje jednotná měna,“ odpověděl na další otázku Jakl. Kandidát na prezidenta by do čela České národní banky jmenoval představitele různých škol, na vysoká místa v justici zkušené soudce.

Institut milostí uznává a uděloval by je přiměřeně, stejně jako by zákony vetoval tehdy, když by to bylo potřeba. Na otázku, zda by témata schvalovaná parlamentem chtěl prosazovat své názory, Jakl řekl: „Určitě.“

„Ke všem zemím světa mám kladný postoj. Ke všem zemím světa by naše zahraniční politika měla být vedena korektně a se zřetelem na naše zájmy,“ odpověděl tajemník prezident Václava Klause na to, jak se dívá na vztahy s USA, Ruskem a Čínou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…