Jako šéfka VV bych neměla vliv na směřování strany, řekla Peake

18.04.2012 9:06

K destrukci strany Věci veřejné by dříve nebo později došlo, řekla vicepremiérka Karolína Peake v Ranním interview na Radiožurnálu. Prohlásila, že se ve straně uvažovalo o jakémsi plánu Víta Bárty. Neměla ale na něj nervy.

Jako šéfka VV bych neměla vliv na směřování strany, řekla Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Podle Pake by k nějaké destrukci strany stejně došlo v rámci dnů či týdnů. Proto se odhodlala k velmi riskantnímu kroku a vystoupila ze strany. 

„Nabízím těm, kteří se mnou půjdou do boje, rozumnou a srozumitelnou politiku. Nebudeme naší politiku neustále halit v mlze neustálých krizí,“ řekla Peake na Radiožurnálu.

Peake neviděla řešení v možnosti kandidovat na předsedkyni strany. „Kdybych kandidovala na předsedkyni ve straně Věci veřejné, neměla bych na směřování strany takový vliv,“ myslí si.

O plánu Víta Bárty se hovořilo, ale na to nervy nemám

V rozhovoru Peake nevyvrátila tvrzení, že je současný rozkol VV plánem Víta Bárty: „O něčem takovém se uvažovalo, ale na to nervy nemám. Nebudu to popírat ani potvrzovat. V politice se dělají nečekané kroky, které veřejnost nechápe, a to by se nemělo opakovat.“

Na závěr poděkovala Vítu Bártovi i Radku Johnovi za zkušenost s politikou. Dodala, že podle sebe dělá politiku dobře a chce v tom pokračovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…